Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την ύπαρξη τουρκικών πλοίων στα Ιμια

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την ύπαρξη τουρκικών πλοίων στα Ιμια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων που ήθελαν να επικρατεί κλίμα έντασης στην περιοχή των Ιμίων, κάνοντας λόγο για παρουσία τουρκικών πλοίων που εμποδίζουν την πρόσβαση των Ελλήνων, προχώρησαν πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, τα ρεπορτάζ αυτά αποδίδονται στη συνήθη επικοινωνιακή τακτική που αναπτύσσεται τέτοια εποχή, λόγω της επετείου της κρίσης των Ιμίων.

Πηγές του Επιτελείου διευκρίνιζαν πως στην περιοχή επικρατεί η συνήθης κατάσταση, δηλαδή ελληνικά πλοία βρίσκονται στα γύρω νησιά και φυσικά υπάρχει και τουρκική παρουσία στα απέναντι λιμάνια.

Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», τρία πλοία του τουρκικού ΠΝ και ένα περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονται στα Ίμια και σκοπός τους κατά το ρεπορτάζ είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνου, που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την ύπαρξη τουρκικών πλοίων στα Ιμια-1

Επιπροσθέτως η ίδια εφημερίδα υπογραμμίζει πως κάθε χρόνο από το 1996 η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Αυτή τη φορά όμως οι ελληνικές δυνάμεις δεν θα καταφέρουν να πλησιάσουν την περιοχή, υποστηρίζει, καθώς ο τουρκικός στόλος έχει αποκλείσει την περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή