Τα τρακτέρ πάνε στον… εισαγγελέα

Τα τρακτέρ πάνε στον… εισαγγελέα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια ώρα χθες που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης καλούσε τους αγρότες σε διάλογο μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, δέκα αγροτοσυνδικαλιστές λάμβαναν κλήτευση για παρακώλυση της συγκοινωνίας λόγω των κινητοποιήσεων της προηγούμενης Δευτέρας. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Λάρισας κάλεσε σε απολογία δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τον κ. Κώστα Τζέλλα, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. «Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό», εξηγεί στην «Κ» ο ίδιος και διευκρινίζει ότι τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί στην άκρη του δρόμου στον κόμβο της Νίκαιας. «Εμείς δεν έχουμε κλείσει τον δρόμο. Η αστυνομία εκτρέπει την κυκλοφορία για την αποφυγή ατυχημάτων». Πάντως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «δεν είμαστε στις μέρες που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των αγροτών», επισήμανε όμως ότι η επίλυση των αιτημάτων μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο που ορίζουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Χθες στη Νίκαια έφθασαν περισσότεροι αγρότες, προκειμένου να έχουν αρκετές δυνάμεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οσον αφορά την πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας για διάλογο, οι αγρότες απαντούν ότι στη συνάντηση που είχαν πριν από τις γιορτές δεν φάνηκε να υπάρχει πρόθεση ικανοποίησης κανενός αιτήματός τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, έχουν στηθεί 12 μπλόκα σε όλη τη χώρα, χωρίς ωστόσο να κλείνουν προς το παρόν τον δρόμο σε κάποιο σημείο. Ενδεικτικά, αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ έχουν στηθεί στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, στην Ημαθία στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο του Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, αλλά και στους τρεις νομούς της Κρήτης, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Οι αγρότες του Εβρου έχουν αποφασίσει να συγκεντρωθούν σήμερα το μεσημέρι με τα αγροτικά τους μηχανήματα και να στήσουν μπλόκο στη γέφυρα των Καστανιών στον Δήμο Ορεστιάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή