Σε debate θα «αναμετρηθούν» οι υποψήφιοι πρυτάνεις

Σε debate θα «αναμετρηθούν» οι υποψήφιοι πρυτάνεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθιερώνεται, ως φαίνεται, το debate των υποψηφίων πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το debate θα γίνει με απευθείας μετάδοση μέσω του δικτύου του πανεπιστημίου, λίγες ημέρες πριν από τις πρυτανικές εκλογές. Μάλιστα, αναμένεται ιδιαίτερα «πιπεράτο», με δεδομένο τα έως τώρα σκωπτικά σχόλια των υποψηφίων για τους αντιπάλους τους.

Ειδικότερα, οι έως τώρα πανεπιστημιακοί που έχουν ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά τους για τη θέση του πρύτανη στο ΕΚΠΑ δηλώνουν θετικοί στη διοργάνωση debate, που θα επιτρέψει στους ψηφοφόρους-πανεπιστημιακούς να συγκρίνουν τις θέσεις των υποψηφίων για κρίσιμα ζητήματα του πανεπιστημίου. Χθες, όπως παρουσίασε η «Κ» (φύλλο 25/1), ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Μαρίζα Φουντοπούλου καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας. Μιλώντας στην «Κ» ανέφερε ότι το debate είναι απαραίτητο για την καλύτερη ενημέρωση των πανεπιστημιακών για τις θέσεις των υποψηφίων, και μάλιστα σε ένα πλαίσιο ερωτήσεων και συζήτησης. Την ίδια θετική απάντηση έδωσαν ο Στάθης Ευσταθόπουλος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή, ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και ο Ναπολέων Μαραβέγιας καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και νυν αναπληρωτής του Θάνου Δημόπουλου. Πρόκειται για τους τέσσερις πανεπιστημιακούς που έως τώρα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους. Και ήδη τα μαχαίρια έχουν βγει.

«Θα εργαστούμε με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας, της υγιεινής και της λειτουργικότητας των κτιριακών υποδομών του ιδρύματος, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης», ανέφερε η κ. Φουντοπούλου θυμίζοντας εμμέσως την κατάληψη από τον «Ρουβίκωνα» χώρου στην Πανεπιστημιούπολη. Από την πλευρά του, ο κ. Λέκκας μιλά για «καταιγισμό τροπολογιών έσχατης ώρας για τις προϋποθέσεις εκλογής με τη μείωση ή αύξηση κατά περίπτωση των χρονικών ορίων, την παράταση ή την επανάληψη θητειών, φωτογραφίζοντας πορφυρογέννητους υποψηφίους, που θα υπηρετήσουν πιστά και θα υλοποιήσουν τις εντολές του υπουργού, καταργώντας στην ουσία το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή