Αίτημα κήρυξης του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα υποβάλει ο Δήμος Λέσβου

Αίτημα κήρυξης του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα υποβάλει ο Δήμος Λέσβου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα υποβάλει ο Δήμος Λέσβου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Καρασάββα, ο οποίος μίλησε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, καθημερινά διαπιστώνονται μικρής έκτασης μεν, πολλές δε ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων ημερών: Πλημμυρισμένες εκτάσεις που δημιούργησαν προβλήματα σε σπίτια και υπόγεια σπιτιών, κυρίως στο λεκανοπέδιο Καλλονής, στη Θερμή και στη Γέρα, ζημιές σε περιφερειακά έργα υποδομών, σε περιφερειακούς δρόμους και μικρά γεφύρια και φυσικά στο αγροτικό δίκτυο που έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι το ότι οι αγρότες στο χωριό Ανεμώτια στη δυτική Λέσβο, συγκέντρωσαν υπογραφές με αίτημα την αποκατάσταση του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής τους προκειμένου να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια και στις δουλειές τους. Ωστόσο, μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, Γιάννης Αμπουλός, ο οποίος είναι αρμόδιος σε θέματα αγροτικής οδοποιίας, τόνισε ότι «εκτεταμένα είναι τα  προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το νησί, αλλά με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση» .

Προβλήματα από τη βροχή έχουν δημιουργηθεί και στους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Προβλήματα από εισροή υδάτων παρουσιάστηκαν και στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης όπου τα νερά δημιούργησαν πρόβλημα στο λέβητα του καλοριφέρ του σχολείου, στα λυόμενα του Μουσικού Σχολείου, στο κεντρικό ιστορικό σχολικό συγκρότημα της πόλης όπου υπήρξε εισροή υδάτων από την οροφή αλλά και στον Πολιχνίτο. Μικρότερα προβλήματα αναφέρονται και σε άλλα σχολεία του νησιού.

Το αίτημα θα αφορά ολόκληρο το νησί και υποβάλλεται προκειμένου και οι ιδιοκτήτες που υπέστησαν ζημιές να τύχουν αποζημίωσης, αλλά και για να εξασφαλίσει ο Δήμος τα κονδύλια ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή