Προς παραμονή στην ηγεσία του Σώματος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Προς παραμονή στην ηγεσία του Σώματος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο τιμόνι της Πυροσβεστικής ο νυν αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος.  Αυτό αποκάλυψε στην «Κ» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι κρίσεις στο σώμα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο.

Ειδικότερα, απαντώντας στη φημολογία των τελευταίων ημερών περί αντικατάστασης του νυν αρχηγού, με το επιχείρημα ότι είναι πιθανό να συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι, το στέλεχος της Κυβέρνησης διευκρίνισε ότι ο κ. Ματθαιόπουλος αποφασίστηκε να παραμείνει στην θέση του αρχηγού και να προχωρήσει αυτός στις τακτικές κρίσεις που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή ή το Σάββατο. «Αρμόδια να αποφασίσει εάν έχει ή όχι ποινική ευθύνη για την καταστροφή στο Μάτι είναι η Δικαιοσύνη» σχολίασε.

Κατά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ο νυν αρχηγός ήταν επιχειρησιακός υπαρχηγός και διαδέχτηκε στην αρχηγία του σώματος τον Σωτήρη Τερζούδη μετά την παραίτηση του τελευταίου, το διάστημα που ακολούθησε την τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Συγκαταλέγεται μεταξύ των αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που έχει κληθεί στην Εισαγγελία να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου.

Κατά τα ειωθότα, οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., όπου όμως δεν αναμένονται αλλαγές στο Νο1 του Σώματος, θα  ακολουθήσουν αυτές τις Πυροσβεστικής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή