Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 04:26 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σεισμός έγινε αισθητός και στα Ιωάννινα, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία με το πρώτο φως της ημέρας θα επεκτείνει τους ελέγχους της σε ολόκληρη την περιοχή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης δήλωσε πως ο σεισμός βρήκε τους κατοίκους στα κρεβάτια τους και τους ταρακούνησε έντονα. Ακόμη, προσέθεσε πως έπεσαν αντικείμενα στα σπίτια, χωρίς πάντως, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές.

Όπως ανέφερε επίσης ο δήμαρχος, στην ίδια περιοχή πριν λίγες ημέρες είχε καταγραφεί μία ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ,  η οποία επίσης είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή