«Φτωχή» δικαιολογία Πολάκη για κάπνισμα

«Φτωχή» δικαιολογία Πολάκη για κάπνισμα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη στεγνή παραδοχή ότι η προστασία των πολιτών από το κάπνισμα δεν είναι στις προτεραιότητές του ως αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο κ. Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. Βιτένις Αντριουκαΐτις για τις δηλώσεις του στην «Κ», με τις οποίες στηλίτευε τη συνήθεια του κ. Πολάκη να καπνίζει εντός του υπουργείου. Ο Ευρωπαίος επίτροπος, σχολιάζοντας φωτογραφία που απεικονίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να καπνίζει εντός των χώρων του υπουργείου, είχε δηλώσει «είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ.: this guy) δεν καταλαβαίνει τίποτα από την υγεία», ενώ κατηγόρησε εμμέσως τον κ. Πολάκη ότι δεν σέβεται το δικαίωμα των άλλων να αναπνέουν καθαρό αέρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), απάντησε στον Ευρωπαίο επίτροπο: «Αυτός ο “τύπος”, κύριε επίτροπε, ασχολείται τρία χρόνια με πιο σοβαρά πράγματα στον χώρο της υγείας από το τσιγάρο. Μάθε πριν μιλήσεις!!!», δίνοντας με τον τρόπο αυτό και μια «απάντηση» για ποιον λόγο δεν εφαρμόζεται στη χώρα μας ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και το δικαίωμα των πολιτών σε χώρους ελεύθερους από καπνό. Ο κ. Πολάκης έσπευσε δε να αναφέρει ότι η φωτογραφία ελήφθη κρυφά από εκπρόσωπο εταιρείας υγειονομικού υλικού στο τέλος συνάντησης διαπραγμάτευσης για τις τιμές, αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός ότι, ανεξάρτητα από το είδος της συνάντησης, ο ίδιος «συνελήφθη» να καπνίζει σε έναν δημόσιο κλειστό χώρο, στον οποίο μάλιστα στεγάζεται το υπουργείο που νομοθέτησε την απαγόρευση του καπνίσματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε και στα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία, τονίζοντας ότι τους «έκοψε» περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρώ διαφημιστικής δαπάνης τον χρόνο και πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον Eυρωπαίο επίτροπο: «Ρώτα ένα συνάδελφό σου από την Ελλάδα, εκεί στην ευρωπαϊκή επιτροπή (φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε κάθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποία έπρεπε να προβάλλουν δωρεάν».

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Αντριουκαΐτις ότι στο υπουργείο Υγείας ουδείς φοράει γραβάτα, είπε: «Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε. Εγώ δεν φοράω. Οι γραβατωμένοι που πέρασαν από δω χρεοκόπησαν τη χώρα μας. Αυτούς πολεμάμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή