Πολύτιμη στήριξη σε αθλητές μας που προετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακούς

Πολύτιμη στήριξη σε αθλητές μας που προετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακούς

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν οι Ολυμπιακοί είναι οι Αγώνες που φτιάχνονται οι ήρωες, οι Παραολυμπιακοί είναι οι Αγώνες στους οποίους πηγαίνουν οι ήρωες». Eίναι ίσως η πιο εύστοχη τοποθέτηση που έχει γίνει ποτέ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, διά στόματος του Αμερικανού Τζόι Ράιμαν. Χρειάζονται πείσμα, πειθαρχία μα περισσότερο από όλα ψυχικό σθένος. Οι αθλητές με αναπηρία μας κάνουν υπερήφανους όχι μόνον με τις επιδόσεις μα και τη συγκινητική τους προσπάθεια. Πριν από λίγες ημέρες το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με απόφαση της προέδρου του και πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την «υιοθεσία» τεσσάρων αθλητών μας που προπονούνται για να πάρουν μέρος στους Θερινούς Παραολυμπιακούς που θα γίνουν το 2020 στο Τόκιο αλλά και στους Χειμερινούς που θα γίνουν δύο χρόνια αργότερα στο Πεκίνο.

Πρόκειται για τον Στέφανο Διαμαντή που είναι αθλητής αντισφαίρισης με αμαξίδιο, τον αθλητή στίβου Στυλιανό Μαλακόπουλο, τη σκιέρ Ευαγγελία Νίκου που διαγωνίζεται στην κατηγορία αλπικό σκι και την Αλεξάνδρα-Αλκηστη Σταματοπούλου-Γκιάτη που είναι κολυμβήτρια. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συναντήθηκε μαζί τους και τους διαβεβαίωσε πως θα είναι κοντά τους έμπρακτα αλλά και ηθικά ώστε να συμβάλει στον αγώνα τους.

Πολύτιμη στήριξη σε αθλητές μας που προετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακούς-1

Αριστερά, ο Στέλιος Μαλακόπουλος, ένας από τους αθλητές που στηρίζει το Ιδρυμα και βάζει τα δυνατά του για τις μεγάλες διακρίσεις. Δεξιά, ο Στέφανος Διαμαντής σε αγώνα στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

«Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή γιατί δίνεται η ευκαιρία στο Ιδρυμά μας να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών που θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020” και “Πεκίνο 2022”. Τα παιδιά αυτά μας κάνουν πραγματικά υπερήφανους και θα στηρίξουμε κάθε τους βήμα. Κάθε ένας από αυτούς τους αθλητές αποτελεί παράδειγμα σθένους και αγωνιστικότητας καθώς και μια απόδειξη ότι η δύναμη της ψυχής και της θέλησης ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Τους ευχαριστούμε όλοι για το μήνυμα ελπίδας που στέλνει η ακούραστη προσπάθειά τους για τα ελληνικά χρώματα και τους ευχόμαστε και στους τέσσερις κάθε επιτυχία!», δήλωσε η κ. Βαρδινογιάννη. Οι αθλητές την ευχαρίστησαν για τη στήριξή της και της μίλησαν αναλυτικά για τον τρόπο προετοιμασίας και το πρόγραμμα προπονήσεών τους για να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις μεγάλες αυτές αθλητικές διοργανώσεις που θα γίνουν στην Ασία. Υστερα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Φουντουλάκης, που από την πλευρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες εκ μέρους της Παραολυμπιακής Επιτροπής και της αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία. Υπογράμμισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιδρυμα και η πρόεδρός του τους βοηθά: «Ελπίζω την προσπάθειά της αυτή να τη μιμηθούν και άλλοι που έχουν τη δυνατότητα και να στηρίξουν τα παιδιά γιατί αξίζουν πραγματικά. Το σημαντικό είναι ότι η ίδια είναι και συναισθηματικά δεμένη μαζί μας και αυτό μετράει πιο πολύ. Δεν είναι μόνο το τυπικό, αλλά τη βοήθεια αυτή να τη νιώθεις μέσα σου και συναισθηματικά να αφουγκράζεσαι τις δυσκολίες, την ταλαιπωρία. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα για εμάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή