Αντιδρά η τουρκική πρεσβεία στη νέα άδεια Κουφοντίνα: Το γεγονός είναι εντελώς απαράδεκτο

Αντιδρά η τουρκική πρεσβεία στη νέα άδεια Κουφοντίνα: Το γεγονός είναι εντελώς απαράδεκτο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα προκάλεσε η νέα εξαήμερη άδεια, την οποία αναμένεται να πάρει στα τέλη Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία χαρακτηρίζει το γεγονός απαράδεκτο και αναφέρει: «Είναι εντελώς απαράδεκτο το ότι ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν επιδεικνύει μετάνοια για τα ειδεχθή εγκλήματά του, επιτρέπεται να παίρνει συχνές διακοπές από τη φυλακή και να περιπλανιέται ελεύθερα ανάμεσα στα θύματά του που επέζησαν και τις οικογένειες των εκλιπόντων».

O μέχρι τώρα καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, λάμβανε άδειες τεσσάρων ημερών συν δύο ημέρες ακόμη ως οδοιπορικά. Επειδή όμως, λόγω των έργων του Μαλιακού μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα που βρίσκεται η κατοικία του, συνεπώς δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση για να δοθούν οδοιπορικά, οι μέρες που του χορηγήθηκαν αυξήθηκαν.

Αυτή τη φορά, το Συμβούλιο του ενέκρινε εξαήμερη άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πάρει την τελευταία, μέχρι στιγμής, άδειά του, η οποία ήταν τεσσάρων ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή