Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων (φωτογραφίες-βίντεο)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων (φωτογραφίες-βίντεο)

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων, με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων (φωτογραφίες-βίντεο)-1

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνέλαβαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποίησαν στοιχεία από τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων (φωτογραφίες-βίντεο)-2

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «έξι εκτυπωτικά μηχανήματα για την κατάρτιση των πλαστών χαρτονομισμάτων, μία μεταλλική μήτρα και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, μηχανήματα συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συσκευές ελέγχου γνησιότητας και καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας πάνω από 50.000 δολάρια Αμερικής και διάφορα άλλα εργαλεία και σύνεργα για την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων (φωτογραφίες-βίντεο)-3

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι δράστες σχεδίαζαν να διακινήσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην Βουλγαρία, τις ΗΠΑ  και την Κύπρο.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων (φωτογραφίες-βίντεο)-4

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «εκατοντάδες πλαστά δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με συνολική ονομαστική αξία που ανέρχεται στα 150.000 δολάρια, χαρτονομίσματα διαφόρων νομισμάτων και αξιών, τμήματα μετάλλου που απεικονίζουν χαρτονόμισμα δολαρίου, στυλό ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και μεγεθυντικοί φακοί», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή