ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλικιωμένος οδηγούσε ανάποδα στην εθνική οδό για 15 χιλιόμετρα

ilikiomenos-odigoyse-anapoda-stin-ethniki-odo-gia-15-chiliometra-2300239

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας με αφορμή ένα συμβάν χθές το βράδυ, όταν 67χρονος Λαμιώτης οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα στην εθνική οδό, για 15 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Χάρης Λακαφώσης έδωσε παραγγελία, πέρα από τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον Κ.Ο.Κ., να κατασχεθεί το αυτοκίνητο και να αφαιρεθεί το δίπλωμα του 67χρονου μέχρι να γίνει το δικαστήριο, ο οποίος θα χρειαστεί να ξαναδώσει εξετάσεις για να αξιολογηθεί εάν είναι ικανός να οδηγήσει.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές…», φέρεται να είπε ο κ. Λακαφώσης δίνοντας αυστηρές εντολές στην Τροχαία και στην αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Μεταφορών για την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όταν υπάρχει αμφιβολία για την σωματική και τη διανοητική ικανότητα του οδηγού, ώστε να μπορεί να ελέγχει το όχημα, τότε θα πρέπει να αφαιρείται η άδεια ικανότητας οδήγησης, να κατάσχεται το αυτοκίνητο, ενώ οι οδηγοί θα εξετάζονται από γιατρούς και θα δίνουν πάλι εξετάσεις.

Πηγή: lamiareport.gr