Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλλίας

Η φιλανθρωπική πρωτοβουλία του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλλίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική εκδήλωση με χρώμα ελληνικό πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο St James Palace του Λονδίνου. Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλλίας παρουσίασε τη διεύρυνση στην πατρίδα μας της πρωτοβουλίας του με τίτλο «Prince’s Trust». Τη θεσμοθέτησε το 1976, με στόχο να στηρίξει νέους που αναζητούν εργασία. Μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν, χάρις στα προγράμματα κατάρτισης του θεσμού και στο δίκτυο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτόν, σχεδόν ένα εκατομμύριο νέοι Βρετανοί κατάφεραν να βρουν δουλειά και κυριολεκτικά να αλλάξει η ζωή τους. Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες τέτοιες κινήσεις που έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου.

Το 2015 ιδρύθηκε το Prince’s Trust International ως διεθνής βραχίονας της πρωτοβουλίας και ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με δύο προγράμματα. Χάρις στις εντατικές προσπάθειες του πρίγκιπα Παύλου, ο οποίος είναι πρόεδρος της συμβουλευτικής του επιτροπής, έχει ολοκληρωθεί η δουλειά υποδομής και αυτήν την περίοδο σχεδιάζονται οι μελλοντικές δράσεις. Aν όλα πάνε καλά, τότε μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια υπολογίζεται ότι η φιλανθρωπική πρωτοβουλία του πρίγκιπα Καρόλου θα βοηθήσει 2.200 συμπατριώτες. Τα προγράμματα θα αυξηθούν, το δίκτυο των επιχειρήσεων και των φορέων επίσης, ενώ η εμβέλειά της θα απλωθεί πέραν της Αττικής, σε πόλεις της Περιφέρειας.

Στην ομιλία του ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, «τη χώρα του παππού του» και τη μεγάλη του έγνοια για τους Ελληνες νέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή