Παρέμβαση Εισαγγελίας για τον Πολάκη

Παρέμβαση Εισαγγελίας για τον Πολάκη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας σημειώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής συνομιλίας ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο των εκατό χιλιάδων ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την ΑΤΤΙΚA ΒΑΝΚ, τη στιγμή που για τη νομιμότητα της χορήγησής του έχει προκληθεί σάλος και η Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε να διερευνήσει τις συνθήκες παροχής του συγκεκριμένου δανείου.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα, για να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την ηχογράφηση (παράνομη καταγραφή) και εν συνεχεία δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη- Στουρνάρα.

Αντικείμενο της έρευνας που θα ακολουθήσει, είναι αν η καταγραφή της ιδιωτικής συνομιλίας έγινε χωρίς τη συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τη διαρροή της σε μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Βασικός μάρτυρας για την πορεία της υπόθεσης θα αναδεχθεί εκ των πραγμάτων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, καθώς, όπως σημείωναν δικαστικές πηγές, στην περίπτωση, που επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν εκείνος που ηχογράφησε και έδωσε στη δημοσιότητα την ιδιωτική τους συνομιλία, τότε η Βουλή θα έχει το λόγο για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας του, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες δίωξης από τη δικαιοσύνη σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Η διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας (Πολάκη- Στουρνάρα) στη Βουλή θα φέρει την κυβερνητική πλειοψηφία στη δύσκολη θέση να λάβει απόφαση για την άρση ασυλίας υπουργού της κυβέρνησης η να αρνηθεί την άρση της για κατηγορία κακουργηματικής φύσεως η οποία εκθέτει τον Παύλο Πολάκη στον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και τις κυρώσεις του νόμου.

Η περίπτωση Πολάκη που θα οδηγηθεί πιθανότητα στη Βουλή για άρση ασυλίας είναι η δεύτερη κατά σειρά, μετά από εκείνη του Πάνου Καμένου τον οποίο καταμήνυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ζητώντας την ποινική του δίωξη για συκοφαντίες, απειλές και εξυβρίσεις σε βάρος του, αλλά και κατονομάζοντάς τον ως ηθικό αυτουργό για τις απειλές του δέχεται για τη συμφωνία των Πρεσπών και καταγγέλλοντας, ότι έχει ποινικές ευθύνες για όσα έχει πει σε βάρος της κυβέρνησης για χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία διεθνούς εμβέλειας Τζορτζ Σόρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή