Η βιώσιμη ανάπτυξη στο μικροσκόπιο

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο μικροσκόπιο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Convergences Greece Forum/Συγκλίσεις θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1 και 2 Απριλίου στo Θέατρο Ολύμπια και στο The Hub Events, εστιάζοντας στον στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες». Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετέχουν οι κορυφαίοι ομιλητές Muhammad Yunus – βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης, οικονομολόγος και κοινωνικός επιχειρηματίας, «τραπεζίτης των φτωχών» που προώθησε για πρώτη φορά την έννοια της μικροχρηματοδότησης, Hans Joachim Schellnhuber, ιδρυτής και επικεφαλής του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, βασικός σύμβουλος σε θέματα κλιματικής αλλαγής της Αγκελα Μέρκελ, του Πάπα Φραγκίσκου κ.ά., ο Don Mullan διακεκριμένος Ιρλανδός συγγραφέας, παραγωγός ταινιών, φωτογράφος και ανθρωπιστής και ο Σταύρος Μπένος πρωτοπόρος των συγκλίσεων στη χώρα μας, ιδρυτής της κίνησης πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων «Διάζωμα».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Gina Belafonte, συνδιευθύντρια της οργάνωσης για την κοινωνική δικαιοσύνη Sankofa, που ίδρυσε ο πατέρας της Harry Belafonte. Στη διάρκεια των εργασιών του Forum, την Τρίτη 2 Απριλίου θα συναντηθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι οργανισμοί, εταιρείες, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και πολίτες, για να αναζητήσουν από κοινού τις βιώσιμες λύσεις στα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Πρ. Παυλόπουλου. Συνδιοργανώνεται από το διεθνές Convergences Forum και το World Human Forum σε συνεργασία με το UN Sustainable Network Solution Network Greece. Με έδρα τη Γαλλία, το Convergences Forum εδώ και 10 χρόνια αποτελεί την κύρια πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και ευρέσεως λύσεων πάνω στα σημαντικότερα θέματα του πλανήτη, με 240 Οργανισμούς-Εταίρους και περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Eμ. Μακρόν.

* www.convergences.gr/ www.unsdsn.gr/ www.worldhumanforum.earth.

Η παρακολούθηση τόσο της εναρκτήριας εκδήλωσης στη 1/4 όσο και του forum που θα πραγματοποιηθεί στο The Hub Events στις 2/4 είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή στο www.convergences.gr.

Εναρξη προεγγραφών 1 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή