ΚΟΙΝΩΝΙΑ

DW: Σε ετοιμότητα για τα Όσκαρ οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς»

dw-se-etoimotita-gia-ta-oskar-oi-lanthimos-choyligkans-2301680

Είναι μία από τις πιο κεφάτες παρέες στο Facebook, αλλά ποιοί είναι οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» στην πραγματικότητα; H Deutsche Welle τους αναζήτησε  αλλά δεν κατάφερε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

«Είμαστε χούλιγκανς, αλλά ταυτότητες στο τραπέζι δεν πέφτουν εύκολα.  «Όποιοι ξέρουν και πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν ακριβώς τα ονόματά μας. Κατά τα άλλα δεν θα ήθελα να δώσω ακριβή στοιχεία γιατί έχω και τέσσερα δικαστήρια στην πλάτη για τον Γιώργο…» δήλωσε ένας από τους «Λάνθιμος Χούλιγκανς».

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι το ακλόνητο φαβορί για τα Όσκαρ και την Κυριακή θα πάρει δέκα στα δέκα, υποστηρίζουν. Η παρέα του Facebook υποστηρίζει φανατικά την υποψηφιότητα του Έλληνα σκηνοθέτη και ξεκαθαρίζει ότι αν δεν τα σαρώσει όλα θα …γίνει χαμός.

El Classico με Κουαρόν

Μεγάλος αντίπαλος του Λάνθιμου – και για πολλούς το μεγάλο φαβορί – είναι ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν.

Οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» τον αποκαλούν «Γουακαμόλε» και άλλα διάφορα, αλλά δεν είναι άδικο αυτό για έναν συνάδελφο που κάνει σοβαρή δουλειά;

 «Δεν υπάρχουν σοβαρές δουλειές φίλε από άλλες ομάδες και άλλους σκηνοθέτες, ο τύπος μέχρι πέρσι-πρόπερσι έκανε Χάρι Πότερ», επιμένουν οι αγνοί οπαδοί. «Πάει με τα στημένα, πάει όπου τον παίζουν καλά, μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος έχει πίσω του ολόκληρο σύστημα. Τα έχουμε ξαναπεί, έχουμε κάνει καταγγελίες εμείς…»

Μάλιστα, όπως έχουν δηλώσει στην «Καθημερινή», ετοιμάζουν «ντου» στο Λος Αντζελες και δηλώνοντας «έτοιμοι για όλα» εάν τυχόν το «Roma» μας κλέψει τη νίκη.

Διαβάστε ακόμα: Oι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» στην «Κ»: Οι ταινίες του νικούν και… τους διαιτητές

Με την ίδια σεμνότητα, οι «Λάνθιμος Χούλιγκανς» απέχουν από σχόλια πολιτικού χαρακτήρα. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι πρόσφατα κάποιος ανέβασε στο Facebook μία πρωτότυπη διασκευή, όπου ο παλαιός «Ύμνος του ΕΑΜ» έγινε «Ύμνος στον Γιώργο Λάνθιμο» με ακουστική κιθάρα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ασφαλώς.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Δεν υπάρχουν πολιτικά νταραβέρια, όποιος μπαίνει μέσα σε μας είναι Γιώργος Λάνθιμος», ξεκαθαρίζουν.

Πηγή: Deutsche Welle