Ευ. Αποστολάκης: Αισιοδοξούμε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στα Χανιά

Ευ. Αποστολάκης: Αισιοδοξούμε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στα Χανιά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ήρθα σήμερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ώστε να βοηθήσουμε την Περιφέρεια, να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε από τις ζημιές που έχουν προκύψει» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης που επισκέφθηκε σήμερα τα Χανιά.

«Εχω εικόνα από τους δικούς μου μηχανικούς και από την Περιφέρεια, και από τον Περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη με τον οποίο και έχω μιλήσει, και με τον κ. Σπίρτζη» πρόσθεσε.

Ευ. Αποστολάκης: Αισιοδοξούμε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στα Χανιά-1

Ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε πως «ήδη από σήμερα το πρωί φορτώσαμε δύο γέφυρες Belley, είναι ήδη στον Πλατανιά και από αύριο το πρωί αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε τις αποκαταστάσεις, να τοποθετηθεί η πρώτη γέφυρα και θα δούμε στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της Δυτικής Κρήτης, γιατί από ότι βλέπουμε έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά».

Η πρώτη γέφυρα θα τοποθετηθεί στον Πλατανιά και στη συνέχεια θα αποφασιστεί που αλλού θα στηθεί και άλλη γέφυρα, όπως ανέφερε.

Ευ. Αποστολάκης: Αισιοδοξούμε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στα Χανιά-2

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη στην Αθήνα υπάρχουν δύο ακόμα γέφυρες έτοιμες να φορτωθούν.

« Ξεκινώντας με την πρώτη θα δούμε που αλλού μπορούμε να επέμβουμε ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να γίνει η αποκατάσταση», τόνισε .

Ο κ Αποστολάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο του σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών θα συνδράμει όπου υπάρχει η δυνατότητα για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Από ότι βλέπετε, από το πρωί, πολύ γρήγορα αντέδρασε ο μηχανισμός», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, κάθε γέφυρα για να στηθεί χρειάζεται περίπου 2 ημέρες, το μήκος τους θα είναι περίπου 35 μέτρα η κάθε μία.

Ευ. Αποστολάκης: Αισιοδοξούμε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στα Χανιά-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή