Η έκθεση Οινόραμα ανοίγει αύριο τις πόρτες της

Η έκθεση Οινόραμα ανοίγει αύριο τις πόρτες της

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 25 χρόνια κλείνει φέτος το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, και, συνεπές στο ραντεβού του με οινογνώστες και απλούς οινόφιλους, ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η έκθεση θα διαρκέσει τρεις ημέρες μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου (τη συγκεκριμένη ημέρα η είσοδος αφορά επαγγελματίες) και θα λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Τα πρώτα χρόνια, στο Οινόραμα συμμετείχαν 100 εκθέτες, «ίσως και λίγοι παραπάνω», όπως θυμάται ο διοργανωτής και ιδιοκτήτης της Vinetum Ντίνος Στεργίδης. Πολλά όμως έχουν αλλάξει από τότε στον κλάδο της οινοπαραγωγής, που σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Στο Οινόραμα 2019 συμμετέχουν μαζικά όλα τα μεγάλα και γνωστά οινοποιεία της χώρας, εκπροσωπώντας όλες τις οινικές περιοχές, ΠΟΠ και ΠΓΕ. Πάνω από 250 οινοποιεία με περισσότερα από 2.000 κρασιά και αποστάγματα θα βρίσκονται στην έκθεση. «Κατά τη διάρκεια του διονυσιακού αυτού τριημέρου, αναμένεται να ανοιχθούν πάνω από 25.000 φιάλες κρασί για τους περίπου 10.000 επισκέπτες της έκθεσης», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στην έκθεση υπάρχουν 425 νέες κυκλοφορίες, δηλαδή κρασιά που βγήκαν στην αγορά από το περυσινό Οινόραμα μέχρι σήμερα. Υπάρχουν επίσης 160 κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα από διάφορες χώρες.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση κοστίζει 12 ευρώ και περιλαμβάνει τον αναλυτικό οδηγό (κατάλογο), το ποτήρι γευσιγνωσίας του Οινοράματος, στυλό και αναμνηστική καρφίτσα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.oenorama.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή