ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 Χρόνια «Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ

100-thumb-large
100yk_960x600

H «Καθημερινή» συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της. Στα εκατό χρόνια παρουσίας της, έχει καταγράψει όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό χρονολόγιο στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να περιηγηθεί με διαδραστικό τρόπο στα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων εκατό ετών, μέσα από το ρεπορτάζ και τις αναλύσεις της εφημερίδας, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ειδικά βίντεο-αφιερώματα παραγωγής της «Κ».

Δείτε εδώ το ειδικό αφιέρωμα του "kathimerini.gr" για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας «Καθημερινή».

Είναι η πρώτη φορά που ένας ελληνικός δημοσιογραφικός οργανισμός δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να περιηγηθούν, να διαβάσουν και να μελετήσουν τις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων 100 χρόνων μέσα από μία διαδραστική πλατφόρμα.

Οι αναγνώστες μας θα μπορούν να διαβάσουν συνεντεύξεις της «Κ» με ιστορικές προσωπικότητες του ελληνικού και διεθνούς πολιτικού και καλλιτεχνικού στερεώματος, να δουν ειδικά βίντεο με τα σημαντικότερα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, αλλά και σημαντικά σκίτσα της εφημερίδας από το 1919 μέχρι και σήμερα.

Κάθε μήνα θα προστίθεται μία νέα δεκαετία εξελίξεων στο χρονολόγιο, ξεκινώντας από την δεκαετία του 1919-1929.

100-chronia-kathimerini-enas-aionas-me-ena-klik0

Τα πρωτοσέλιδα της «Κ» που έγραψαν ιστορία

Από το ιστορικό πρωτοσέλιδο του πρώτου φύλλου της «Κ» το 1919, μέχρι το πρώτο φύλλο της «νέας Καθημερινής» το 1974 δύο μήνες μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, στο ειδικό αφιέρωμα θα μπορείτε να βρείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που έγραψαν ιστορία.

100-chronia-kathimerini-enas-aionas-me-ena-klik2

Φωτογραφικά άλμπουμ για όλα τα γεγονότα 

Στο αφιέρωμα της «Κ» για τα 100 χρόνια της διαδρομής της, ο αναγνώστης θα έχει επίσης την ευκαιρία να περιηγηθεί σε δεκάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. 100-chronia-kathimerini-enas-aionas-me-ena-klik4

Πανοραμική άποψη της αίθουσας της Βουλής κατά τη Δίκη των Εξ. Στο βήμα των μαρτύρων διακρίνεται ο αρχιστράτηγος Γεώργιος Χατζηανέστης (Φωτογραφία Πέτρος Χ. Πουλίδης, ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ).

Ειδικά βίντεο-αφιερώματα στις σημαντικότερες εξελίξεις

Μέσα από ειδικά βίντεο-αφιερώματα παραγωγής της «Κ» θα μπορείτε να δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων εκατό ετών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας.

100-chronia-kathimerini-enas-aionas-me-ena-klik6

Εκατό χρόνια εξελίξεων μέσα από τη ματιά της «Κ»

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης μέχρι την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, στις σελίδες της «Καθημερινής» δημοσιεύθηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα. Ανακαλύψτε όλα τα ιστορικά ρεπορτάζ της «Κ» από το 1919 μέχρι σήμερα.

100-chronia-kathimerini-enas-aionas-me-ena-klik8

«Συζητώντας» με τους πρωταγωνιστές

Στα 100 χρόνια ζωής της η εφημερίδα είχε το προνόμιο να συνομιλήσει με πολλές ιστορικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου. Από την συνέντευξη με τους δολοφόνους του Ιωνα Δραγούμη μέχρι αυτή του Μιγκέλ ντε Ουναμούνο στον Νίκο Καζαντζάκη, η εφημερίδα «φιλοξένησε» τους πρωταγωνιστές ενός αιώνα.

100-chronia-kathimerini-enas-aionas-me-ena-klik10

Εκατό χρόνια σκίτσα

Οι σκιτσογράφοι της «Κ» από την το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μέχρι και σήμερα «σχολιάζουν» με το δικό τους τρόπο την επικαιρότητα. Στο ειδικό αφιέρωμα παρουσιάζονται σημαντικά σκίτσα της εφημερίδας από το 1919 μέχρι και σήμερα.

100-chronia-kathimerini-enas-aionas-me-ena-klik12

Εδώ, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση σας στο χρονολόγιο της «Κ» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της.