Νίκη της «γαλάζιας» παράταξης στις εκλογές για Δ.Σ. του ΠΙΣ

Νίκη της «γαλάζιας» παράταξης στις εκλογές για Δ.Σ. του ΠΙΣ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα «γαλάζια νίκη» στον ιατρικό κόσμο της χώρας. Οι αρχαιρεσίες για τα διοικητικά όργανα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που πραγματοποιήθηκαν προχθές με τη συμμετοχή 380 προέδρων και εκλεκτόρων ιατρικών συλλόγων, ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη την παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ, με επικεφαλής τον κ. Αθ. Εξαδάκτυλο, πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ αποτελεί συνεργασία γιατρών του κεντροδεξιού χώρου και έλαβε το 62% των ψήφων και τις 9 από τις 15 έδρες του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σημειώνεται ότι και στις εκλογές στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα πρώτη ήταν η παράταξη που στηρίζεται από τη Ν.Δ.

Οπως σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Τwitter, «η εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου με 62% στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι σημαντική. Οχι μόνο γιατί σε μία ακόμη κάλπη αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Στις εκλογές για το Δ.Σ. του ΠΙΣ, δύο έδρες έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αγωνιστικό Μέτωπο και από μία έδρα έλαβαν η παράταξη Ενωτικό Κίνημα –ιδρύθηκε από τον κ. Παν. Ψυχάρη, ο οποίος δεν κατέβηκε υπό την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές– η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) και το Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ). Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση του ΠΙΣ έχει να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της ελλιπούς στελέχωσης των νοσοκομείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή