100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – Ο σεισμός του 1928 στην Κόρινθο (βίντεο)

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – Ο σεισμός του 1928 στην Κόρινθο (βίντεο)

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

24 Απριλίου του 1928. Ο Εγκέλαδος πλήττει την Κόρινθο και το βορειοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Επρόκειτο για την ισχυρότατη δόνηση των 6,3 Ρίχτερ η οποία προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές.

«Η Κόρινθος, η άλλοτε πολυανθρωποτέρα πόλις της Ελλάδος, κατάκειται τώρα εις σωρόν ερειπίων. Μία στιγμή υποχθόνιου οργής την εξεθεμελίωσεν όλην, και από τας οικοδομάς της, τους δρόμους της, τας υπερδισχιλίας οικίας της δεν σώζεται άρτιον τίποτε· αν εδώ κ’ εκεί υπάρχουν τοίχοι όρθιοι, είνε και αυτοί ετοιμόρροποι· αι στέγαι έχουν καταπέσει, αι προσόψεις έχουν διαρραγή, οι εξώσται κρέμανται ως από μίαν κλωστήν, τα δένδρα έχουν εκριζωθεί … Και πέραν αυτών, εις τα γύρω βουνά και τας πεδιάδας, γυμνός, άστεγος, πτωχός, κατεστραμμένος ολόκληρος ο περισωθείς πληθυσμός της πόλεως.»

Ανακαλύψτε τις καθοριστικές στιγμές της δεκαετίας του 1920 μέσα από το ειδικό αφιέρωμα του "kathimerini.gr" για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή