Πλημμύρισαν χωριά στην Χαλκίδα – Η γη συνεχίζει να αναβλύζει όμβρια ύδατα (φωτογραφίες)

Πλημμύρισαν χωριά στην Χαλκίδα – Η γη συνεχίζει να αναβλύζει όμβρια ύδατα (φωτογραφίες)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς τα τελευταία 24ωρα ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου έχουν πλημμυρίσει.

Μάλιστα, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα  που αντί να υποχωρούν,  όσο περνούν οι μέρες τόσο διογκώνονται.

Πλημμύρισαν χωριά στην Χαλκίδα – Η γη συνεχίζει να αναβλύζει όμβρια ύδατα (φωτογραφίες)-1

Κάθε ώρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς η στάθμη των υδάτων που αναβλύζουν από τη γη ανεβαίνει και καταστρέφει όλο και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις – μόλις οι κάτοικοι αδειάζουν από τα νερά, αμέσως βγαίνει νέο κύμα από τη γη.

Πλημμύρισαν χωριά στην Χαλκίδα – Η γη συνεχίζει να αναβλύζει όμβρια ύδατα (φωτογραφίες)-2

Χειρότερη είναι η εικόνα στην περιοχή του Δοκού καθώς δεν υπάρχει καμία έξοδος των νερών, όπως υπάρχει σε Λιανή Άμμο και Αγ.Ελεούσα, και ο δήμος προσπαθεί να αντιμετώπισει την κατάσταση με δύο αντλίες. 

 Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Αγία Ελεούσα πρόκειται για μια περιοχή βαλτώδη που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης αλλά τώρα με τις βροχοπτώσεις έχει μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δοκού στο παρελθόν υπήρχε μια φυσική λίμνη, η οποία λόγω των βροχοπτώσεων απέκτησε και πάλι το φυσικό της χαρακτήρα καθώς δεν υπάρχει τρόπος προς το παρόν να εκτονωθούν τα νερά τα οποία αναβλύζουν από το έδαφος.

Πλημμύρισαν χωριά στην Χαλκίδα – Η γη συνεχίζει να αναβλύζει όμβρια ύδατα (φωτογραφίες)-3

Η Πολιτική Προστασία του δήμου βρίσκεται στα σημεία ενώ, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Χαλκιδέων, όσοι έχουν υποστεί ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοσκευές, σε επιχειρήσεις, αλλά και σε φυτικές καλλιέργειες και ζωική παραγωγή, μπορούν να υποβάλλουν δήμο αίτηση αποζημίωσης. 

Πλημμύρισαν χωριά στην Χαλκίδα – Η γη συνεχίζει να αναβλύζει όμβρια ύδατα (φωτογραφίες)-4

Πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδας 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή