Επίσημη επίσκεψη του διοικητή του Αγίου Ορους στη Ρωσία

Επίσημη επίσκεψη του διοικητή του Αγίου Ορους στη Ρωσία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποίησε ο διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας, μετά από επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους συναντήθηκε με τον κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπεγλόβ ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του, παρουσία και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Κατά την προσφώνηση, ο Ρώσος κυβερνήτης τόνισε ότι είναι πρώτη φορά που πολιτικός διοικητής επισκέπτεται επισήμως τη Ρωσία. Μιλώντας για την Ορθοδοξία και το Άγιο Όρος, είπε ότι αποτελούν την κοινή πνευματική, ιστορική και πολιτιστική ρίζα της Ρωσίας και της Ελλάδας. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στις εμπειρίες του από τις προσκυνηματικές επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία.

«Το Άγιον Όρος ανήκει στην Ελλάδα και στο ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριάρχη και εμείς ερχόμαστε ως απλοί προσκυνητές, είναι τόπος βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας, ένας τόπος θρησκευτικής κατάνυξης αλλά και ανάτασης ψυχής», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμτσας στην αντιφώνηση παρότρυνε τους Ορθόδοξους να επισκεφθούν μια φορά στη ζωή τους το Άγιον Όρος, το «πολύτιμο διαμάντι», όπως είπε, για την Ελλάδα, την Ορθοδοξία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία το περιβάλει με στοργή και το προστατεύει.

«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή, η μοναδική, χερσόνησος, με μονάχους και ασκητές, θεματοφύλακες της παράδοσης, οι οποίοι διατηρούν αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια, το ορθόδοξο ήθος», δήλωσε ο κ. Δήμτσας.

Στη Μόσχα ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας, Γιούρι Τσάικα, και τον σύμβουλο του προέδρου της Ρωσίας, Ιγόρ Λεβίτιν.

Πηγή: sputniknews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή