Μικροί «Βιβλιοδρόμοι» για 21η συνεχόμενη χρονιά

Μικροί «Βιβλιοδρόμοι» για 21η συνεχόμενη χρονιά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 21η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούνται εφέτος οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.

Τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, καλούνται να διαβάσουν τέσσερα βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν.

Οι μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 15 Μαρτίου 2019, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στη διεύθυνση http://geitonas.edu.gr.

Μικροί «Βιβλιοδρόμοι» για 21η συνεχόμενη χρονιά-1

Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2019 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Στα ίχνη του μυστηρίου…», προκειμένου η ατομική και ομαδική συμμετοχή να οδηγήσει τους μικρούς Βιβλιοδρόμους σε δημιουργικές περιπέτειες, σε πολλαπλά ευεργετικές περιπλανήσεις γνώσης και φαντασίας, όπου θα ανακαλύψουν αλήθειες και θα αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Στόχοι του προγράμματος των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ, πέρα από τη δημιουργία ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων, είναι και η ουσιαστική επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς.

Η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας τους είναι ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος, καθώς με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού προβλέπεται και η ομαδική συμμετοχή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή