Η απάντηση του Υπ. Άμυνας σχετικά με τα ταξίδια συζύγων υπουργών με κυβερνητικά αεροσκάφη

Η απάντηση του Υπ. Άμυνας σχετικά με τα ταξίδια συζύγων υπουργών με κυβερνητικά αεροσκάφη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις συνεχείς ερωτήσεις του βουλευτή Γιώργου Αμυρά στη Βουλή σχετικά με συζύγους υπουργών που ταξίδεψαν με τα κυβερνητικά αεροσκάφη, εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η απάντηση που φέρει την υπογραφή του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, εξηγεί αναλυτικά ότι χρησιμοποιήθηκαν τα κυβερνητικά αεροσκάφη Gulfstream, Embraer 145 και Embraer Legacy.

Παραθέτει αναλυτικά τα στοιχεία για τις πτήσεις των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών την εν λόγω τριετία τονίζοντας ότι από τις 366 πτήσεις, οι 103 πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι 117 για τις ανάγκες του πρωθυπουργού, 2 για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, 50 για τον υπουργό Εξωτερικών, 67 για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, 8 για τον υπουργό Οικονομικών, 2 για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και από 1 για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, 10 για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και 4 για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Όπως επισημαίνει, σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε συνοδεία των προαναφερθέντων από τις συζύγους τους.

Οι ώρες πτήσης των κυβερνητικών αεροσκαφών και το κόστος τους έχει ως εξής:

GLF-5 S/N-678: 112 αποστολές, 902,2 ώρες, 4.548.059,68 ευρώ

EMB-135LR S/N-209: 162 αποστολές, 717,8 ώρες, 3.144.941,17 ευρώ

EMB-135 BJ S/N-484: 83 αποστολές, 412,4 ώρες, 2.005.720,21 ευρώ

«Τα κυβερνητικά αεροσκάφη δεν είναι αεροσκάφη αναψυχής και ούτε προσφέρονται για shopping therapy των συζύγων των υπουργών», σχολίασε ο κ. Αμυράς και δήλωσε ότι θα συνεχίσει την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων, μέχρι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να υποχρεωθεί να αποκαλύψει την ταυτότητα των εξωκυβερνητικών προσώπων που επέβαιναν στα κυβερνητικά αεροσκάφη.

Η απάντηση του Υπ. Άμυνας σχετικά με τα ταξίδια συζύγων υπουργών με κυβερνητικά αεροσκάφη-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT