ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλιβιζάτος: Κανένα δημόσιο αξίωμα

alivizatos-kanena-dimosio-axioma-2303708

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος σε κάποια από τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εξέφρασε, χθες, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, διευκρινίζοντας ότι, επιπλέον, δεν επιθυμεί να καταλάβει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα. Με σύντομή δήλωσή του ο κ. Αλιβιζάτος πρακτικά επεξήγησε τι ακριβώς εννοούσε με τις πρόσφατες διατυπώσεις που χρησιμοποίησε στο πλαίσιο συνέντευξής του (Lifo).

«Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος σε καμιά από τις επικείμενες εκλογές, ούτε να καταλάβω κάποιο δημόσιο αξίωμα», είπε ο κ. Αλιβιζάτος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τόσο φέτος όπως «και πέρυσι, στην προσπάθεια για το μεγάλο ΚΙΝΑΛ, και σήμερα, πρόθεσή μου ήταν και είναι να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουμε επιτέλους πολιτικά».

Ο κ. Αλιβιζάτος επισήμανε, επιπλέον, ότι το νόημα των δηλώσεών του είχε ως βασικό στόχο να ξεπεραστεί «η διχαστική λογική που καταστρέφει τη χώρα», δίχως, παράλληλα, «να αγνοούμε μια πραγματικότητα που αλλάζει κάθε μέρα». Ο κ. Αλιβιζάτος έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας «λυπάμαι που κάποιοι δεν το κατάλαβαν». Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «όλα τα άλλα είναι δίκες προθέσεων». Η διευκρινιστική δήλωση του κ. Αλιβιζάτου έγινε προκειμένου να απαντηθούν όλα όσα του καταλόγισαν αρκετοί, για «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο διότι ο διακεκριμένος συνταγματολόγος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλιβιζάτος αποτέλεσε, πρακτικά, τον Νοέμβριο του 2017 τον εγγυητή της διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ από τη βάση.