Εκλεισε πηγή ύδρευσης στην Καστοριά

Εκλεισε πηγή ύδρευσης στην Καστοριά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να σφραγίσει προσωρινά την πηγή ύδρευσης στη θέση Μπουμπουνάρι που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς, έλαβε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς, Στέλιος Φουλίρας. Έπειτα από μετρήσεις, διαπιστώθηκαν συγκεντρώσεις τριχλωροαιθάνιου τέσσερις μονάδες πάνω από το επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα η διοίκηση της επιχείρησης να θέσει εκτός του δικτύου ύδρευσης τη συγκεκριμένη πηγή.

Ο κ. Φουλίρας σε δηλώσεις του ανάφερε ότι «η συγκεκριμένη πηγή λειτουργεί ως εφεδρική και ενεργοποιείται υποστηρικτικά, όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης». Σημείωσε, ακόμη, ότι μπορεί οι συγκεντρώσεις του τριχλωροαιθάνιου στην έξοδο της πηγής να ήταν 4 μονάδες πάνω από τα επιτρεπτά όρια, όμως στο νερό του δικτύου που τροφοδοτούσε την πόλη η ανίχνευσή του κυμαινόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το τριχλωροαιθάνιο είναι ένας ισχυρός διαλύτης που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγω στη βιομηχανία και πριν από καιρό εντοπίσθηκε σε πηγή ύδρευσης του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, καθώς και στο δημοτικό διαμέρισμα του Δισπηλιού. Ο κ. Φουλίρας συμπλήρωσε ότι τόσο για το συμβάν όσο και για τις ενέργειες που έγιναν έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Καστοριάς, καθώς και οι αρμόδιες Αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους. Δείγματα νερού από τη συγκεκριμένη πηγή έχουν σταλεί και σε εργαστήρια του ΑΠΘ, όπου αναμένονται τα αποτελέσματα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή