Η πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή για φοιτητές και καθηγητές από το BCA College

Η πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή για φοιτητές και καθηγητές από το BCA College

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το BCA College, σε συνεργασία με την ATCOM, υλοποίησε το πρώτο ολοκληρωμένο student companion mobile app στην Ελλάδα. Το application, χρησιμοποιώντας τεχνολογικές εφαρμογές που δοκιμάζονται για πρώτη φορά  στην εκπαίδευση, επανασχεδιάζει κομβικές διαδικασίες του Κολλεγίου και αναβαθμίζει την εμπειρία φοιτητών και καθηγητών, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής τεχνολογικής καινοτομίας για το BCA College.

Το BCA College app αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους σπουδαστές, όσο και για τους καθηγητές του Κολλεγίου. Μέσα από ένα έξυπνα σχεδιασμένο dashboard και περιεκτικό μενού πλοήγησης, οι φοιτητές έχουν άμεση πρόσβαση στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών τους, σε νέα του Κολλεγίου και χρηστικές πληροφορίες για τη φοίτησή τους, ενώ παράλληλα μπορούν να λαμβάνουν έκτακτες ενημερώσεις με τη μορφή Push και in-app Notifications. Επιπλέον, η αμφίδρομη επικοινωνία του app με το CRM του Κολλεγίου, επιτρέπει την live παραμετροποίηση και αποθήκευση δεδομένων, τόσο όσων αφορά αλλαγές προγραμμάτων, όσων και προσωπικών στοιχείων των φοιτητών. Από την πλευρά τους οι καθηγητές, από το δικό τους dashboard, μπορούν εύκολα να πλοηγούνται στο πρόγραμμα διδασκαλίας τους, να λαμβάνουν χρηστικές πληροφορίες και νέα για το Κολλέγιο ενώ παράλληλα να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά παρουσιολόγια ανά μάθημα και αίθουσα.

Ο πυρήνας της τεχνολογικής καινοτομίας του BCA College app εντοπίζεται στην ενίσχυση της ασφάλειας και στον έλεγχο των παρουσιών στο κτίριο και στις αίθουσές του. Εφοδιάζοντας φοιτητές, διοικητικό προσωπικό και καθηγητές με μοναδικά κάθε φορά QR Codes, το app επιτρέπει την ασφαλή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο από το κτίριο. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενο τις τεχνολογικές δυνατότητες του Internet of Things, αλληλεπιδρά με στρατηγικά τοποθετημένα beacons, διασταυρώνοντας την τοποθεσία του κινητού του φοιτητή με την προκαθορισμένη αίθουσα μαθήματος και παρουσιάζοντας αυτόματα στον καθηγητή την εικόνα παρουσιών για κάθε μάθημα. Εκσυγχρονίζεται και αυτοματοποιείται, έτσι, μία διαχρονικά χρονοβόρα αλλά απαραίτητη διαδικασία για τη λειτουργία οποιουδήποτε εκπαιδευτικού ιδρύματος. Το BCA College app υλοποιήθηκε στο Tapvolution, το framework της ATCOM για native εφαρμογές, εξασφαλίζοντας μία άρτια υποδομή για την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλόδοξων τεχνολογικών σχεδίων του Κολλεγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή