Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)

11' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έντονους και ξέγνοιαστους καρναβαλικούς ρυθμούς ζει από χθες το βράδυ η Πάτρα, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης και χαράς.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη μπάντα του δήμου Πατρέων να παιανίζει καρναβαλικούς ρυθμούς και αντιπροσωπεία των σωματείων των σοκολατοριχτών που προσέφεραν στον δήμαρχο της πόλης ένα καλάθι με σοκολάτες, ο οποίος με τη σειρά του τις μοίρασε στους θεατές.

Στην συνέχεια εμφανίστηκε ο κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» και ακολούθησαν τα καρναβαλικά άρματα του δήμου με τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού σε προεξέχουσα, τιμητική θέση.

Το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του φετινού βασιλιά καρνάβαλου σατιρίζει την αστική δημοκρατία, ενώ το άρμα της βασίλισσας, Αναστασίας Ψαρρού, είναι η ανάπτυξη με τη μορφή ενός εξωπραγματικού τέρατος, του γορίλα Κινγκ Κονγκ.

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-1

 

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-2
Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-3

Έπειτα από αρκετά χρόνια φέτος παρήλασε το άνθινο άρμα, που έχει δημιουργηθεί με 40.000 γαρύφαλλα και είναι αφιερωμένο στον ερχομό της άνοιξης, ενώ πάνω στο άρμα ήταν η περσινή βασίλισσα του καρναβαλιού, Όλγα Κατσάρα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και τα άλλα άρματα, που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, δηλαδή «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Σούπερ Ήρωες», καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των Μικρών, «Τοσοδούλα», «Καρναβαλάκος», «Ζουζούνι», «Κουτάβι», «Κάστρο», και «Ποσειδώνας». Επίσης παρήλασε και το άρμα της αιμοδοσίας, με τον Σκρουτζ να προτρέπει «Μην είσαι τσιγκούνης, δώσε λίγο από το αίμα σου».

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-4

Η εντυπωσιακή παρέλαση συνεχίζεται με τους 40.000 καρναβαλιστές, μέλη των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Χρώματα, φαντασία, εμπνευσμένες στολές, κατασκευές και καρναβαλικά άρματα, δίνουν τον ξεχωριστό τόνο και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Οι νέες και οι νέοι της Πάτρας, που αποτελούν την «ψυχή» του καρναβαλιού, παρασύρουν στους ρυθμούς της χαράς και της διασκέδασης τους χιλιάδες θεατές που παρακολουθούν την παρέλαση από τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου και την πλατεία Γεωργίου.

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-5
Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-6
Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-7

Η τελευταία πράξη του φετινού πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 21:00 το βράδυ στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι με την τελετή λήξης και την καύση του καρνάβαλου.

Η τελετή λήξης θα αρχίσει μέσω γενικής συσκότισης και με τον προβολέα να πέφτει στον Καραγκιόζη, που με τη συνοδεία του και με μια τροχήλατη παράγκα ανεβαίνει στη σκηνή. Ο Χατζατζάρης θα καλωσορίσει τους πατρινούς και τους επισκέπτες και έπειτα από τους σχετικούς διαλόγους της παρέας, η οποία θα αποτελείται από τον Καραγκιόζη, τον Χατζατζάρη, τον Μπάρμπα Γιώργο και τον Μεγαλέξαντρο, θα ανέβουν στην σκηνή τα Κινέζικα λιοντάρια από τον κινέζικο θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, υπό τους ήχους κινέζικης μουσικής.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, θα καλέσει στη σκηνή τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο, και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη του πατρινού Καρναβαλιού 2019 και αμέσως μετά θα δώσει το σύνθημα για την καύση του καρνάβαλου.

Κατόπιν, ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων αναμένεται να πλημμυρίσει τον πατραϊκό ουρανό φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα, ενώ η τελετή λήξης θα ολοκληρωθεί με δίωρη συναυλία του συγκροτήματος των Locomondo.

Ανοιξιάτικος καιρός για πρόβα χαρταετού την Κυριακή των Αποκριών

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες περιμένουμε για σήμερα, Κυριακή των Αποκριών.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 22 , στην Ήπειρο από 6 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Χιλιάδες νέοι και νέες στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κοζάνης

Με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση και το άναμμα των 14 φανών σε όλες της γειτονιές της πόλης, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στην Κοζάνη.

Χθες το βράδυ χιλιάδες νέοι και νέες γέμισαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία της πόλης, σε ένα πάρτι με αποκριάτικους ρυθμούς που κράτησε έως τις πρωινές ώρες.

Πρόκειται για την καθιερωμένη «Γιορτή νεολαίας» που οργανώνει το τοπικό συμβούλιο νέων της πόλης και που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των νέων από όλα τα μέρη της χώρας και έχει γίνει ένας από τους σταθερούς θεσμούς της κοζανίτικης Αποκριάς.

Η Κοζάνη καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας, είχε την ατμόσφαιρα μιας μεγάλης γιορτής, με αυτοσχέδια και αυθόρμητα γλέντια στα στενά της πόλης όπου δεκάδες ορχήστρες πνευστών και χάλκινων έδιναν τον ρυθμό του γλεντιού.

Το βράδυ, οι χιλιάδες επισκέπτες γύρω από την κεντρική πλατεία χόρευαν και ξεφάντωναν στο πνεύμα της Αποκριάς.

Ο δήμος Κοζάνης για την πιο ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών, οργανώνει δωρεάν περιηγήσεις στα ιστορικά μνημεία και αρχοντικά της πόλης, ενώ όλα τα μουσεία και επισκέψιμα αρχοντικά είναι ανοικτά να υποδεχτούν το κοινό.

Η ηλιοφάνεια και οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες διευκόλυναν την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία σε όλη την ΠΕ Κοζάνης, αλλά και στους γειτονικούς νομούς να είναι γεμάτα και όπως εκτιμούν στην οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων του δήμου σήμερα, που οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση και το άναμμα των φανών σε όλη την πόλη, η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η αποκριά στον Έβρο είναι η γιορτή του ξέφρενου γλεντιού

«Κι απόψι εί- κι απόψι είνι Απουκρ(ι)ές». Η αποκριά στον Έβρο είναι η γιορτή του ξέφρενου γλεντιού, της ελευθεριάζουσας διάθεσης, της ανατροπής των παραδοσιακών ρόλων, των σκωπτικών και με σατιρική διάθεση εθίμων με συμβολισμούς που ανάγονται στην αναπαραγωγή, όπως το όργωμα και η σπορά.

Έθιμο-ορόσημο την Κυριακή της Τυρινής, ο «Μπέης» ή «Κιοπέκ Μπέης», που, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό, λαογράφο, συγγραφέα και χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Βραχιόλογλου, κατέχει εξέχουσα θέση στο Τριώδιο και γεννήθηκε στα χρόνια της τουρκοκρατίας με βασικό στοιχείο τη σάτιρα του κατακτητή και με σημαντικά δείγματα αντίστασης.

Τη συγκεκριμένη ημέρα «νωρίς το πρωί ο “Μπέης” Τούρκος αξιωματούχος μαζί με τη σύζυγό του τη μπέινα και έναν ιδιόμορφο και πολυμελή θίασο με πρόσωπα που διαφοροποιούνται από χωριό σε χωριό (ο Αράπης, ένα αστείο πρόσωπο μαυρισμένο με καπνιά από τους ξυλόφουρνους που υπήρχαν στις αυλές των σπιτιών, ο Κατής -δικαστής-, με τους τέσσερις ακολούθους του, ο κλητήρας, ο χωροφύλακας, ο ταμίας, ο γιατρός, η τσιγγάνα, ο αρκουδιάρης και η αρκούδα, κ.α. όλοι άνδρες μεταμφιεσμένοι) επισκέπτονται τα σπίτια του χωριού, με πρώτο αυτό του ιερέα, με τον Μπέη να εισπράττει το φόρο που αποδίδονταν στον κατακτητή, να μοιράζει ευχές, να σατιρίζει τους πάντες και να δέχεται και ο ίδιος τα πειράγματα τόσο της συνοδείας του όσο και των συγχωριανών του στους οποίους εύχεται καλή σοδειά αλλά επιβάλει και διάφορες ποινές».

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-8

Ο «φόρος» που εισπράττεται, εν μέσω ευχών για καλή σοδειά, επιβολής ποινών, πειραγμάτων προς και από τον «Μπέη», δεν είναι τίποτε άλλο από διάφορα κεράσματα αλλά και σπόρους, καθώς το έθιμο συνδέεται άμεσα με την επίκληση για τη γονιμότητα της γης, τη μαγική υποβοήθησή της να βλαστήσει.

Το απόγευμα, ο θίασος αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται στην πλατεία όπου υπό τους ήχους της γκάιντας, του ζουρνά και του νταουλιού, γίνεται αναπαράσταση του οργώματος και της σποράς με τον Μπέη να πετά στον αέρα σπόρους σιταριού, καλαμποκιού, βαμβακιού κ.α. και δύο από τα μέλη του θιάσου συχνά οι Αράπηδες, να παίρνουν τη θέση των βοδιών στο ζυγό του ξύλινου άροτρου.

Το έθιμο ολοκληρώνεται με την πάλη ανάμεσα σε δύο εκ των μελών του θιάσου, όπως τον Αράπη με τον Κατή, μία πάλη που αναπαριστά την αντίσταση στον κατακτητή και με χορό όλων των παριστάμενων, άφθονο φαγητό και κρασί και κυρίως διάθεση που αρμόζει σε ένα αποκριάτικο γλέντι, λίγο πριν την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, της εβδομάδας των Παθών του Χριστού και της νηστείας.

Τη συγκεκριμένη ημέρα οποιοσδήποτε ξένος-επισκέπτης βρισκόταν στο χωριό ακινητοποιούνταν και ο «Αράπης» με ένα μεγάλο ξύλινο σφυρί (τοπούζι) τον «καλύβωνε» (τοποθετούσε πέταλα στα πόδια) και μπορούσε να μείνει στο χωριό μόνο εφόσον έδινε το οικονομικό αντίτιμο που του ζητούσε.

Το τελευταίο φαγητό που έτρωγαν οι Εβρίτες, το βράδυ της Κυριακής και πριν την έναρξη της νηστείας, ήταν το αυγό, ενώ το κόκκινο αυγό της Ανάστασης ήταν το πρώτο αρτύσιμο φαγητό με τη λήξη της Σαρακοστής, εξ’ ου και η φράση που ακούγεται ακόμη και σήμερα «με το αυγό το κλείνω  με το αυγό το ανοίγω» (έναρξη και λήξη νηστείας).

Το αυγό το κρεμούσαν με έναν σπάγκο από τα ξύλινα δοκάρια της οροφής του σπιτιού και τα μέλη της οικογένειας προσπαθούσαν να το δαγκώσουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια.

Εκείνος που το κατάφερνε θα είχε καλή υγεία. Το ίδιο βράδυ τα νεότερα ζευγάρια επισκέπτονταν τους γονείς τους, πρωτίστως του γαμπρού, αλλά και τους άλλους συγγενείς ζητώντας συχώρεση για όσα ενδεχομένως άθελά τους είπαν ή έκαναν που μπορεί να τους στενοχώρησαν.

«Σχουρμένα και βλουημένα (ευλογημένα)» εύχονταν καθώς φιλούσαν το χέρι των πρεσβυτέρων, αρχίζοντας πάντα από τον μεγαλύτερο σε ηλικία.

Τα «Σχουρμένα», ακόμη κι αν δεν υπήρχε λόγος για να ζητήσει κάποιος συγνώμη, ήταν μία κίνηση εκτίμησης και σεβασμού προς το σύνολο των μελών της οικογένειας. Οι νιόπαντρες ερχόμενες στο σπίτι των πεθερικών, πρόσφεραν δώρο στην πεθερά (κάποιο ύφασμα για να ράψει φουστάνι, μία πετσέτα, παντόφλες κ.α.), ενώ οι πεθερές ετοίμαζαν χαλβά για τις αρραβωνιαστικιές των γιων τους, ο οποίος συνοδευόταν και από ένα δώρο ανάλογα της οικονομικής τους κατάστασης (χρυσαφικό ή ύφασμα).

Από την Καθαρά Δευτέρα έως και την Τετάρτη, οι κάτοικοι του Έβρου νήστευαν είτε απέχοντας ολοκληρωτικά από το φαγητό, το ποτό ακόμη και το νερό «μπιτιούνκου», είτε έπιναν νερό το απόγευμα «κιντιάσιου». Το απόγευμα της Τετάρτης και μετά τον Εσπερινό, αντάλλασαν φαγητά.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα, οι νοικοκυρές έπλεναν όλα τα «αγγειά», δηλαδή τα οικιακά σκεύη, για να μην υπάρχει ίχνος αρτύσιμου υπολείμματος. Τα αρτύσιμα εδέσματα και τα γλέντια διακόπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Προετοιμασίες για τα Κούλουμα σε δήμους της Θεσσαλονίκη – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι δήμοι σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης διοργανώνουν δωρεάν εκδηλώσεις προκειμένου να διασκεδάσουν όσοι έχουν παραμείνει στην πόλη με δημοτική μουσική και παραδοσιακούς χορούς, με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Για μία ακόμη χρονιά, ο Κέδρινος Λόφος αναμένεται να «πλημμυρίσει» από κόσμο την Καθαρά Δευτέρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο κεντρικός δήμος έχει στήσει από τις 11 το πρωί γιορτινά τραπέζια στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, στο άλσος της Νέας Ελβετίας και στο πάρκο «Μέσα Γειτονιάς» στην Τριανδρία.

Ο δήμος Δέλτα γιορτάζει τα Κούλουμα στον αύλειο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Σίνδου με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων με χορούς της Θράκης, της Μικράς Ασίας, της νησιωτικής Ελλάδας και αναπαράσταση εθίμων.

Με σύμμαχο τον καιρό κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (φωτογραφίες)-9

Επίσης, στις 11 το πρωί στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Αγριων Ζώων (στο 9ο χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών) η «Δράση για την Αγρια Ζωή» υπό την αιγίδα του δήμου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Καθαρά Δευτέρα στη Δράση».

Κορυφαία στιγμή θα αποτελέσει η απελευθέρωση πουλιών που ολοκλήρωσαν την αποθεραπεία τους στον Σταθμό.

Ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει παραδοσιακά γλέντια στην πλαζ Αρετσούς και στο χώρο των πρώην Καπναποθηκών, με μουσικοχορευτικά προγράμματα και σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ στους μικρούς δημότες θα μοιραστούν χαρταετοί.

Οι φετινές εκδηλώσεις του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για τα Κούλουμα έχουν επίκεντρο τον αύλειο χώρο του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου στο Πανόραμα. Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων θα προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Στο Φράγμα της Θέρμης και στη Σουρωτή θα γιορτάσει τα Κούλουμα ο δήμος Θέρμης με χορό, σαρακοστιανά και λαγάνες, ενώ στο δήμο Νεάπολης – Συκεών θα στηθούν γλέντια στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου), στο Ανοιχτό Θέατρο της Νεάπολης, στον αύλειο χώρο κλειστού Γυμναστηρίου Πεύκων και στη Δενδροφυτεία Συκεών.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου θα στρώσουν τρία σαρακοστιανά τραπέζια, που θα περιλαμβάνουν λαγάνα και δωρεάν άφθονο κρασί, στη δημοτική ενότητα Ευόσμου στο πάρκο Ελπίδας και στο πάρκο Προσκόπων και στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού στο Αμφιθέατρο, στον πεζόδρομο της Εθ.Αντίστασης.

Στον δήμο Λαγκαδά κυριαρχεί το δρώμενο των Κουδουνοφόρων στον Σοχό. Μετά τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες, ενώ στον δήμο Βόλβης οι κάτοικοι θα γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα με το Παραδοσιακό Καρναβάλι του Ανω Σταυρού.

Ο δήμος Παύλου Μελά θα γιορτάσει τα Κούλουμα στο πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη με παραδοσιακό γλέντι και ζωντανή μουσική, ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου καλεί τους δημότες του για τα Κούλουμα στην περιοχή «Αλώνια».

Ο δήμος Θερμαϊκού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί εκδήλωση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, επί της οδού Ανθέων στην Περαία. Όπως το απαιτεί η παράδοση, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν εξαιρετικά σαρακοστιανά εδέσματα, φασολάδα και άφθονο κρασί που πρόκειται να συνθέτουν το υπαίθριο τραπέζι.

Τέλος, τέσσερις εκδηλώσεις πραγματοποιεί ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης με μουσική, χορούς και δωρεάν εδέσματα στους χώρους του Α' και Β' ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, στο ΚΑΠΗ Μενεμένης και στο Πολύκεντρο του Αγίου Νεκταρίου.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo.gr)

Πηγή φωτογραφιών: the best.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή