Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» τιμούν τον Γ. Μπεχράκη (βίντεο)

Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» τιμούν τον Γ. Μπεχράκη (βίντεο)

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 10 μέρες μετά τον θάνατο του Γιάννη Μπεχράκη, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» απέτισαν φόρο τιμής στην δουλειά του με ένα βίντεο από τη συνεργασία τους με τον εκλιπόντα φωτορεπόρτερ, στην έκθεση φωτογραφίας «People on the Move», το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά. 

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποχαιρετούν τον σπουδαίο Γιάννη Μπεχράκη. Έναν από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο, μα πάνω από όλα, έναν σπουδαίο άνθρωπο που έβρισκε την ελπίδα ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο και συνεχίζει:

«Ο Γιάννης Μπεχράκης και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάστηκαν το 2016 στην έκθεση φωτογραφίας “People on the Move” στον Αερολιμένα Αθηνών. Το βίντεο της έκθεσης δημοσιεύεται για πρώτη φορά στα ψηφιακά μέσα για να τιμήσουμε τη μνήμη και τη ματιά μοναδικής ευαισθησίας του Γιάννη Μπεχράκη.

Αντίο, Γιάννη! Σε ευχαριστούμε για όλα».

Ο Γ. Μπεχράκης, με τον φακό του απαθανάτισε μερικά από τα σημαντικότερα πολιτικά, πολεμικά, αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα των τελευταίων 25 ετών. Τιμήθηκε με δεκάδες διεθνείς διακρίσεις, ενώ το 2016 βραβεύτηκε με Πούλιτζερ για την κάλυψη της  προσφυγικής κρίσης.

Ο ίδιος βρέθηκε κοντά στην οργάνωση και τη στήριξε με το έργο του. Τον Απρίλιο του 2016 συνεργάστηκε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην οπτικοακουστική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό»  αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τον Οκτώβριο του 2016 στην έκθεση φωτογραφίας στον Αερολιμένα Αθηνών «People on the Move» που παρουσίασε το οδοιπορικό των προσφύγων.

Το 2017 μάλιστα, ο Γιάννης Μπεχράκης απέσπασε το βραβείο του κοινού στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των κορυφαίων πολεμικών ανταποκριτών Bayeux-Calvados Awards, στο Bayeux της Νορμανδίας, και δώρισε το χρηματικό έπαθλο στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή