«Οχι» ΠΑΜΑΚ στο αίτημα για διδασκαλία «μακεδονικών»

«Οχι» ΠΑΜΑΚ στο αίτημα για διδασκαλία «μακεδονικών»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαμορφώνουν τα Προγράμματα Σπουδών τους ανεξάρτητα και αποκλειστικά και μόνο με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και προτεραιότητες που υπαγορεύονται από τη στρατηγική του Ιδρύματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΑΚ, απαντώντας στο θέμα που έθεσε το πολιτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», ζητώντας διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν δέχεται υποδείξεις ως προς τη διαμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του από κανένα πρόσωπο, σύλλογο ή πολιτικό σχηματισμό. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα θέμα συζήτησης», προστίθεται ακόμη στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «απολύτως αντιδεοντολογική κίνηση».

Υπενθυμίζεται ότι το «Ουράνιο Τόξο», που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί τους «δίγλωσσους Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα», στην επιστολή του προς τη διοίκηση του ΠΑΜΑΚ, επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «με δεδομένο ότι ένας από τους σκοπούς του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ είναι η προαγωγή και η γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού των χωρών των Βαλκανίων σε πανεπιστημιακό επίπεδο, είναι εύλογο αυτό να συμπεριλαμβάνει και την άμεση γειτονιά μας», ζητώντας «την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στη Βόρεια Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή