Κατάθεση Αρ. Φλώρου: Το παρασκήνιο πριν από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Κατάθεση Αρ. Φλώρου: Το παρασκήνιο πριν από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατέθεσε στη δίκη για το έγκλημα ο κρατούμενος για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος, τον οποίο εκπροσωπούσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Φλώρος κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας του δικηγόρου και φίλου του, τον Οκτώβριο του 2017, δίνοντας το περίγραμμα ενός παρασκηνίου που φαίνεται να είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο τον επιχειρηματία και την πίεση που ασκούσαν κάποιοι ώστε να καταβάλλει τεράστια χρηματικά ποσά.

Ο κ. Φλώρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως λίγους μήνες πριν τη δολοφονία, τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, τον πλησίασε ένας υπαρχιφύλακας, ο οποίος του είπε πως ο βαρυποινίτης και θεωρούμενος πλέον ως αρχηγός της λεγόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού», κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, Κλοντιάν Λεκοτσάι, διεμήνυσε πως αν ο επιχειρηματίας δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ θα κάνει κακό στην οικογένειά του. Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Φλώρος, δεν είχε συναντήσει ποτέ στις φυλακές τους νυν κατηγορούμενους για την εκτέλεση του δικηγόρου, μεταξύ των οποίων και οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Σημειώνεται, ότι οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει πως ο Άρης Φλώρος τους είχε δώσει εντολή να επιτεθούν σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, υπόθεση για την οποία ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Ο κ. Φλώρος κατέθεσε στο δικαστήριο όσα του μετέφερε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, το καλοκαίρι του 2017, για συνάντηση που είχε με δύο συναδέλφους του δικηγόρους, όπου και πάλι το αντικείμενό της ήταν να πληρώσει ο επιχειρηματίας για να «καθαρίσει» με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Φλώρου, στην επίμαχη συνάντηση οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι αν πλήρωνε 2 εκατομμύρια ευρώ δεν θα παρίστατο στη δίκη για την επίθεση σε βάρος του ως πολιτική αγωγή ο Αντωνόπουλος και θα απέσυραν τις καταθέσεις τους, που κατονομάζουν ως εντολέα τους τον επιχειρηματία, οι δύο νυν κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Κατά τον κ. Φλώρο, ο Μ. Ζαφειρόπουλος του περιέγραψε πως σε εκείνη τη συνάντηση ο ένας εκ των δύο συναδέλφων του φέρεται να του είχε πει: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Στην κατάθεσή του, ο επιχειρηματίας επεσήμανε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε τονίσει ότι δεν πρέπει να δώσει «ούτε ένα ευρώ» για να «καθαρίσει» από κάτι που δεν έκανε και του είχε συστήσει να μην ανησυχεί αλλά να ενημερώσει την οικογένειά του για τις απειλές που δεχόταν.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT