«Εθνικές Κρίσεις» η νέα εκδοτική σειρά με την Καθημερινή της Κυριακής (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εθνικές Κρίσεις» η νέα εκδοτική σειρά με την Καθημερινή της Κυριακής (ΒΙΝΤΕΟ)

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί διχάζονται οι Έλληνες τόσο συχνά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα; Γιατί η χώρα έχει χρεοκοπήσει τέσσερις φορές; Η νέα εκδοτική σειρά της Καθημερινής που φωτίζει το παρελθόν, με τα μάτια στραμμένα στο παρόν και στο μέλλον. Μία σε βάθος ανάλυση, ειδικά για την «Κ» από κορυφαίους πανεπιστημιακούς.

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος του 431 π.Χ., οι εμφύλιες συγκρούσεις που επηρέασαν την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η πτώχευση επί Χαρίλαου Τρικούπη το 1893, το γλωσσικό ζήτημα που χώρισε τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας με τους υποστηρικτές της καθαρεύουσας και της δημοτικής, η διεθνής κρίση του 1929 που κατέληξε για την Ελλάδα στο χρεοστάσιο του 1932, ο ελληνικός εμφύλιος του 1946, η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης στα Ιουλιανά είναι ορισμένα από τα θέματα που θίγονται στα βιβλία της σειράς.

Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει εισαγωγή, ιστορική περιγραφή του θέματος, παραθέματα, επίμετρο και πλούσια εικονογράφηση, ειδικά για την πτώχευση του 1893, που γελοιογραφήθηκε συστηματικά από τον «Νέο Αριστοφάνη» και τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης.

Η σειρά καταλήγει φυσικά στη σύγχρονη κρίση του 2010 και στο τελευταίο επεισόδιο του εθνικού μας διχασμού που συνοψίστηκε μεταξύ «μνημονιακών και αντιμνημονιακών».

Ο πρώτος τόμος «Εθνικές Κρίσεις – Διχασμοί στην ελληνική αρχαιότητα» αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή