«Εθνικές Κρίσεις» με την «Κ» της Κυριακής – Ο πρώτος τόμος «431 π.Χ. Διχασμοί στην ελληνική αρχαιότητα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εθνικές Κρίσεις» με την «Κ» της Κυριακής – Ο πρώτος τόμος «431 π.Χ. Διχασμοί στην ελληνική αρχαιότητα» (ΒΙΝΤΕΟ)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος τόμος της σειράς «Διχασμοί στην ελληνική αρχαιότητα» της νέας εκδοτικής σειράς της Καθημερινής «Εθνικές Κρίσεις» είναι αφιερωμένος στις διαμάχες μεταξύ των πόλεων και στο εσωτερικό των ελληνικών πόλεων κατά την αρχαιότητα.

Το 431 π.Χ. έχει περάσει μόλις μισός αιώνας από τη συγκρότηση της πανελλήνιας συμμαχίας που οδήγησε στη νίκη επί των Περσών. Κι όμως, οι πόλεις που πρωταγωνίστησαν, η Αθήνα και η Σπάρτη, βρίσκονται αντιμέτωπες.

Είναι η πιο γνωστή από τις εμφύλιες συγκρούσεις της αρχαιότητας. Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη εμφύλια σύρραξη. Η διαμάχη μεταξύ Σπάρτης και Θήβας, το Μακεδονικό Βασίλειο εναντίον άλλων πόλεων είναι μερικές ακόμη. Όπως και η αντιπαράθεση μεταξύ ρωμαϊζόντων και αντιρωμαϊζόντων, όταν ο κίνδυνος της Ρωμαϊκής κατάκτησης ήταν ορατός και οι εμφύλιες διαμάχες στο εσωτερικό των ελληνικών πόλεων-κρατών, οι στάσεις, ο σκυταλισμός στο Αργος.

Ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο ΕΚΠΑ Κώστας Μπουραζέλης σχεδίασε και επιμελήθηκε τον πρώτο τόμο της σειράς «Διχασμοί στην ελληνική αρχαιότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή