Σαντορίνη και Ηράκλειο είχε επισκεφθεί ο δράστης της Νέας Ζηλανδίας

Σαντορίνη και Ηράκλειο είχε επισκεφθεί ο δράστης της Νέας Ζηλανδίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την αστυνομική έρευνα σχετικά με τα ταξίδια του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 28χρονος Μπρέντον Ταράντ πραγματοποίησε  δύο διελεύσεις από την Ελλάδα ενώ έμεινε για λίγες ημέρες στη Σαντορίνη και στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο Μπρέντον Ταράντ, το 2016 είχε διέλθει από τη χώρα μας με πτήσεις «Transit», τη μία φορά στις 29 Νοεμβρίου και τη δεύτερη στις 10 Δεκεμβρίου.

Επίσης, το ίδιο έτος, και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου βρέθηκε στην Ελλάδα με πτήση από την Κωνσταντινούπολη και έμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Σαντορίνη.

Χθες, έγινε γνωστό ότι ο δράστης πραγματοποίησε κατά το παρελθόν… «βαλκανική περιοδεία».

Συγκεκριμένα οι αρχές σε Βουλγαρία, Τουρκία και Κροατία επιβεβαίωσαν ότι ο Μπρέντον Ταράντ είχε περάσει από τα εδάφη των χωρών τους μεταξύ των ετών 2016 και 2018.

Η Ουγγρική αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Τάραντ είχε επισκεφθεί τη χώρα, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επιπλέον Μέσα της Βοσνίας κάνουν αναφορές για επίσκεψη του Τάραντ το 2017.

Αν και οι επισκέψεις στη Σερβία και τη Βοσνία δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί η αστυνομία στην Κροατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο Ταράντ βρέθηκε στη χώρα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2016 και Ιανουαρίου του 2017, χωρίς πάντως να διευκρινίζει εάν η διαμονή του υπήρχε συνεχής

Ο εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας, δήλωσε πως ο Αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής ο οποίος διέπραξε τη φονική επίθεση στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μείνει για ένα διάστημα στην Κροατία.

«Η αστυνομία διαθέτει πληροφορίες για τις κινήσεις αυτού του ατόμου τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή