Κύκλωμα πορνείας που εξέδιδε φοιτήτριες εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλωμα πορνείας που εξέδιδε φοιτήτριες εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνίδες φοιτήτριες και μια ανήλικη μαθήτρια λυκείου εκδίδονταν μέσω γραφείου «συνοδών» που λειτουργούσε με έδρα την Αθήνα. Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα του Τμήματος Anti-trafficking της Ασφάλειας. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες γονέων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι νεαρές κόρες τους εκπορνεύονταν. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μαστροπών και των εκδιδομένων έγινε το μεσημέρι της 14ης και το πρωί της 15ης Μαρτίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συνελήφθησαν 14 μέλη του κυκλώματος, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται 11 άτομα. Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει αρχηγικό ρόλο σε 45χρονο φωτογράφο, ο οποίος εισέπραττε σημαντικό ποσοστό από τα χρήματα που οι πελάτες κατέβαλαν στις εργαζόμενες του γραφείου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που μετείχαν στην έρευνα, κάθε ερωτικό ραντεβού κόστιζε τουλάχιστον 130 ευρώ. Από αυτά, 50 εισέπραττε ο αρχηγός, 60 η εκδιδόμενη και τα υπόλοιπα 20 ήταν η αμοιβή του οδηγού που μετέφερε τις νεαρές κοπέλες στα ραντεβού. Κατά μέσον όρο το γραφείο «έκλεινε» 30 συνευρέσεις την ημέρα, όλες μέσω ιστοσελίδας στην οποία υπήρχαν διαθέσιμα φωτογραφίες και βίντεο των εκδιδόμενων γυναικών. Η φωτογράφισή τους μάλιστα γινόταν σε πολυτελή βίλα στα νότια προάστια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο τρίμηνο περίπου 45 γυναίκες έπεσαν θύματα του κυκλώματος, οι 15 Ελληνίδες. Από αυτές αρκετές ήταν φοιτήτριες ηλικίας περίπου 20 ετών αλλά και μια μαθήτρια Γ΄ Λυκείου.

Οι αστυνομικοί που μετείχαν στην έρευνα σημείωσαν χθες ότι η οικονομική ανέχεια δεν ήταν το μόνο κίνητρο για τις εκδιδόμενες, καθώς ορισμένες απ’ αυτές είχαν επιλέξει να κάνουν επ’ αμοιβή σεξ γοητευμένες από το εύκολο χρήμα, το lifestyle των φωτομοντέλων κ.ο.κ. Τα μέλη του κυκλώματος εξάλλου στρατολογούσαν τις νεαρές κοπέλες όχι μέσω γραφείων ευρέσεως «εργασίας» σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά σε μπαρ και κλαμπ της Αττικής. Οσες εξέφραζαν προβληματισμό για το ενδεχόμενο να γίνουν εκδιδόμενες, οι μαστροποί τις παραπλανούσαν διαβεβαιώνοντάς τες ότι θα απασχολούνταν αποκλειστικά ως συνοδοί, χωρίς δηλαδή να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με τους πελάτες. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν 4.300 ευρώ σε μετρητά, μικροποσότητες ναρκωτικών και 22 λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων κλείνονταν τα ραντεβού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή