Ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος εξελέγη Μητροπολίτης Γλυφάδας

Ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος εξελέγη Μητροπολίτης Γλυφάδας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο, εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας, μετά από μια εκλογή θρίλερ. Ο Επίσκοπος Σαλώνων έλαβε από το Σώμα της Ιεραρχίας 38 ψήφους, και έγινε από σήμερα ο νέος Ποιμενάρχης της Ι.Μ. Γλυφάδας.

Να αναφερθεί ότι έγινε επανακαταμέτρηση των ψήφων αφού υπήρξε ισοψήφια 38 – 38 με τον Αρχιμ. Αλέξιο Ψωϊινο και σύμφωνα με τα πρεσβεία Μητροπολίτης εκλέγεται ο Επίσκοπος Αντώνιος.

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος) εγεννήθη στην Κέρκυρα.

Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και εφοίτησε στο Ά Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Στη συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Τρίκκης Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθει το 1981 υπό του Γέροντος Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου.

Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου.

Να αναφερθεί ότι επί 4 έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.

Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.

Πηγή: romfea.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή