Συνελήφθησαν στη Δραπετσώνα δραπέτης και φυγόποινος για ένοπλες ληστείες

Συνελήφθησαν στη Δραπετσώνα δραπέτης και φυγόποινος για ένοπλες ληστείες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 52χρονος δραπέτης, ο οποίος από τις 3 Φεβρουαρίου αναζητούνταν από την Αστυνομία, και ένας 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Δραπετσώνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος δραπέτης εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς μαζί με τον 41χρονο, καθώς και με άλλους  δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τις αρχές του Φεβρουαρίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο, είτε τρείς, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Για την προσέγγιση του στόχου, αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα οχήματα, είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο εσωτερικό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με 12 φυσίγγια, μία συσκευασία με 21 φυσίγγια,  δύο γεμιστήρες, πέντε κινητά τηλέφωνα, και πολλές κάρτες SIM.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, γεμιστήρες πιστολιού, φυσίγγια, καθώς και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεφωνικών συνδέσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή