«Στα χέρια» για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

«Στα χέρια» για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται πλέον η υφιστάμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Μετά τη ματαίωση του συνεδρίου στην Καλαμάτα, το σκηνικό ρήξης μεταξύ του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων, συνοδευόμενο από βαριές καταγγελίες για «συνδικαλιστική μαφία», «οργανωμένους τραμπουκισμούς», μετατροπή των συνδικάτων σε «συνδικαλιστικά και κομματικά νεκροταφεία», βία, νοθεία και απειλές εκατέρωθεν, μεταφέρθηκε στην οδό Πατησίων.

Χθες, σε μια συνεδρίαση-παρωδία της ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, διαπιστώθηκαν εκ νέου αφενός το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές, αφετέρου τα σημάδια αποσύνθεσης που εμφανίζει πλέον το συνδικαλιστικό κίνημα. Αναλυτικά, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδίωξε χθες να ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου προκειμένου να αποφύγει τον διορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ ότι επιδιώκει τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ΠΑΜΕ επανέλαβε τις καταγγελίες για γενικευμένη νοθεία και έκανε λόγο για φαινόμενα «συνδικαλιστικής μαφίας», με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να απαντούν με καταγγελίες για τραμπουκισμούς και επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της, καθώς και για προσπάθεια παρεμπόδισης της συνεδρίασης. Η διαδικασία συνεχίστηκε σε κλίμα έντασης, με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στελέχη των παρατάξεων της πλειοψηφίας να έρχονται στα χέρια. Με το που ηρέμησαν τα πνεύματα, η πλειοψηφία αποφάσισε το ακυρωθέν συνέδριο της Καλαμάτας να πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου. Για προφανείς λόγους, ο τόπος διεξαγωγής του παραμένει άγνωστος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή