«Μεθοδεύσεις» για περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης

«Μεθοδεύσεις» για περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αντιδράσεις της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) προκάλεσαν οι καταγγελίες τριών αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας (Δ. Πεππέ, Β. Παληγιάννη και Ν. Φασφαλή), οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου επιλογής των 13 περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες. Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν την άρνηση του προέδρου του συμβουλίου να γνωστοποιήσει τη βαθμολογία κάθε μέλους ανά υποψήφιο κατά το στάδιο της συνέντευξης. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έβαλε κατά των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά του πρώτου υπουργικού διδύμου επί ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά – Τάσου Κουράκη.

Ειδικότερα, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «οι συνεχείς μεθοδεύσεις στη διαδικασία επιλογής περιφερειακών διευθυντών επιβεβαιώνουν ότι η άλωση του κράτους και στην εκπαίδευση είναι βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας και του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί πλήρως για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην κομματικοποίηση της Παιδείας, επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης». 

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας της ΔΗΣΥ Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε πως «η ασέβεια στους θεσμούς και τη δημοκρατία από τους κυβερνώντες επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Η μετατροπή της Παιδείας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εργαλείο πολιτικής για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων δεν είναι μόνο επιζήμια, είναι και επικίνδυνη».

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, πάντως, υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά οι 13 περιφερειακοί διευθυντές επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής στελεχών από το συμβούλιο επιλογής με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ. Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι εδώ και δύο δεκαετίες διορίζονταν οι κομματικά ημέτεροι». Ωστόσο, οι νυν 13 περιφερειακοί επελέγησαν επί υπουργίας Μπαλτά – Κουράκη με νόμο του Κ. Αρβανιτόπουλου, και το υπουργικό δίδυμο είχε επικριθεί με σφοδρότητα για επιλογή με κομματικά κριτήρια. Μάλιστα, εκ των 13 φέρεται οι 12 περιφερειακοί να είναι φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και ένας στους ΑΝΕΛ, κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ έως τον περασμένο Ιανουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή