Η Ακτοφυλακή για την απαγόρευση της απαγγελίας συνθημάτων στην παρέλαση: Κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων

Η Ακτοφυλακή για την απαγόρευση της απαγγελίας συνθημάτων στην παρέλαση: Κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο πνεύμα των διατασσομένων» κινείται, σύμφωνα με το αρχηγείο της Ακτοφυλακής, το έγγραφο του διοικητή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, με το οποίο απαγορεύεται η απαγγελία συνθημάτων στα άτομα που θα μετάσχον στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης» και σημειώνει:

«Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή