ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της απάτης είχε καταδικαστεί η Μυρσίνη Λοΐζου

se-fylakisi-2-eton-me-trieti-anastoli-gia-to-adikima-tis-apatis-eiche-katadikastei-i-myrsini-lo-zoy-2306261

Πάρε- δώσε  με τη Δικαιοσύνη έχει η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου. Σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου της Αθήνας, η Μυρσίνη Λοΐζου τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της απάτης.

Η ποινική εμπλοκή της Μυρσίνης Λοΐζου ήρθε στην επικαιρότητα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Πρώτο Θέμα και Φιλελεύθερος.

Η πράξη που την έφερε αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές αφορούσε την -κατά την κατηγορία – παράνομη είσπραξη  επί 69 μήνες της σύνταξης της μητέρας της και μετά το θάνατό της.

Το ποσό της σύνταξης ανερχόταν σε 52.000 ευρώ , το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις έχει πλέον φτάσει στο ποσό  των 94.000 ευρώ.

Οι δικαστικές περιπέτειες για την υποψήφια ευρωβουλευτή συνεχίζονται καθώς λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου 2019 έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί ενώπιον του Α. Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας υπόθεση με κατηγορούμενη την Μυρσίνη Λοΐζου για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο ,που αφορά τη μη επιστροφή των παράνομα εισπραχθέντων χρημάτων.