Μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων για τη Μάνδρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης

Μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων για τη Μάνδρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά εννέα  προσώπων, για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον της 6ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι συγγενείς τριών θυμάτων, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συγγενείς των: Γεωργίου Αλεξίου του Αθανασίου,  Δημητρίου Γούτου του Αθανασίου, Σεραφείμ Γκορτζά του Χριστοδούλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που τους εκπροσωπεί, «τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, μια ομάδα 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα ως άνω τραγικά θύματα, μετέβησαν για κυνήγι στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.  Όλοι τους ήταν ανυποψίαστοι και μάλιστα έκαναν και σχετικές φιλικές συζητήσεις, στο σημείο συνάντησής τους, δηλ. στο 33ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, μέχρι να βγουν για το κυνήγι τους.

Την 06.35 ώρα αιφνιδιάστηκαν, όταν διεπίστωσαν ορμητικό  θολό νερό να κάνει την εμφάνισή του. Στη συνέχεια, η ορμητικότητα του έγινε πολύ μεγαλύτερη και άρχισε να παρασύρει ελιές, πεύκα και πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τα δικά τους. Η κατάσταση έγινε τραγική, παντελώς ανεξέλεγκτη και δυστυχώς, στο σημείο εκείνο πνίγηκαν επτά (7) άτομα και πιο κάτω άλλα δέκα (10) άτομα. Μεταξύ των ανθρώπων που, δυστυχώς, χάθηκαν, δηλ. πνίγηκαν επί τόπου, ήταν και οι ανωτέρω τρεις άνθρωποι. Τα αίτια της τραγωδίας και οι ευθύνες των αρμοδίων περιγράφονται στο σχετικό πόρισμα της αρμόδιας Εισαγγελέως, η οποία άσκησε και τις σχετικές ποινικές διώξεις».

Εκτός από τις εν λόγω δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής στην ποινική διαδικασία, σύντομα θα εγερθούν ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και σχετικές αγωγές για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή