Κόρινθος: επεισόδια στα δικαστήρια για την ανθρωποκτονία

Κόρινθος: επεισόδια στα δικαστήρια για την ανθρωποκτονία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 35χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν επίδοξο διαρρήκτη Ρομά στην περιοχή Σολομός Κορίνθου. Ο κατηγορούμενος μετήχθη χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια Κορίνθου, όπου νωρίτερα συγγενείς και φίλοι του θύματος είχαν προκαλέσει επεισόδια και είχαν αποπειραθεί να επιτεθούν στους οικείους του φερόμενου ως δράστη. Οι Ρομά, συγγενείς του θύματος, επιχείρησαν να εισβάλουν στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, τραβώντας με μεγάλη δύναμη την πόρτα, οι αστυνομικοί τούς απώθησαν με δακρυγόνα, ενώ στη 1 το μεσημέρι οι δίκες που βρίσκονταν σε εξέλιξη διακόπηκαν.

Τελικά, αργά το μεσημέρι ο 35χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Κατηγορείται ότι το απόγευμα της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 52χρονο Ρομά, όταν κατάλαβε ότι μαζί με έναν 54χρονο συνεργό του προσπάθησαν να κλέψουν τις κότες από τον κήπο του σπιτιού του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά το συμβάν ο 35χρονος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τη σορό του 52χρονου σε λατομείο της περιοχής και προσπάθησε να την κρύψει. Ο 54χρονος, αντιθέτως, πρόλαβε να φύγει από το σημείο και στη συνέχεια περιέγραψε σε οικεία πρόσωπα τα όσα συνέβησαν. Επειτα από λίγη ώρα, συγγενείς του πήγαν στο τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και είπαν ότι αγνοείται ο 52χρονος στην περιοχή του Σολομού. Οι αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή και ύστερα από έρευνα βρήκαν κάλυκες και κηλίδες αίματος στο σημείο του φόνου. Επιπλέον, βρήκαν τη σορό του 52χρονου σε αγρόκτημα με ελαιόδενδρα, κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο λατομείο της περιοχής. Κατόπιν, συνέλαβαν τον 35χρονο, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και 43 φυσίγγια.

Την υπεράσπιση του 35χρονου ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου τόνισε ότι πρόκειται για άνθρωπο με λευκό ποινικό μητρώο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Αναφορικά με το κατά πόσον η μεταφορά του πτώματος στο λατομείο θα επιβαρύνει τη θέση του εντολέα του, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια θα κριθεί σε δεύτερο στάδιο, καθώς αυτήν τη στιγμή το δικαστήριο και εισαγγελέας θα εξετάσουν τα αίτια τα οποία όπλισαν το χέρι του δράστη, αλλά και τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος πριν δολοφονήσει τον επίδοξο ληστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή