ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Αναζητούμε τα αίτια δυσλειτουργίας του δικτύου ασύρματων επικοινωνιών

el-as-anazitoyme-ta-aitia-dysleitoyrgias-toy-diktyoy-asyrmaton-epikoinonion-2307109

Τα αίτια που έχουν προκαλέσει τη δυσλειτουργία στο δίκτυο ασύρματων επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να προσδιορίσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτήν, οι αρμόδιες Διευθύνσεις εξετάζουν αναλυτικά το πλαίσιο των ζητημάτων που ανέκυψαν κατά τη λειτουργία του δικτύου των ασύρματων επικοινωνιών, αμέσως μετά την παραλαβή του έργου μέχρι σήμερα, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες και τα αίτια που προκαλούν τις καταγραφείσες δυσλειτουργίες.

Επίσης, σημειώνεται ότι σκοπός είναι να προκριθούν οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την όλη διαδικασία, ώστε οι ασύρματες επικοινωνίες να προσδίδουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας και πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, αποφασίστηκε να λειτουργούν παράλληλα και συνδυαστικά το αναλογικό και το ψηφιακό σύστημα.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τέλος ότι «με τη ρύθμιση αυτή καλύπτονται όλες οι περιοχές της Αττικής και διασφαλίζεται ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αίσθημα ευθύνης, επιδιώκει το θέμα των ασύρματων επικοινωνιών να διευθετηθεί κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών Υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.