ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για εμπλοκή στη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού»

Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για εμπλοκή στη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού»

Δύο Ελληνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπειτα από ένταλμα του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών που είχε εκδοθεί σε βάρος τους.

Οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» που είχε αποκαλυφθεί κατόπιν έρευνας της Αντιτρομοκρατικής και αφορούσε έγκλειστους στον Κορυδαλλό που εμπλέκονται σε σειρά από αξιόποινες πράξεις.

Ενας από τους δύο συλληφθέντες είναι ο δικηγόρος σε βάρος του οποίου είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Για την υπόθεση αυτή ως ηθικός αυτουργός είχε κατηγορηθεί ο έγκλειστος για την υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος.

Σε βάρος του δικηγόρου εξέδωσε ένταλμα πριν από μερικά 24ωρα ο ειδικός εφέτης ανακριτής, στον οποίο ανετέθη η δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής για τη «μαφία του Κορυδαλλού».

Η Αντιτρομοκρατική το διάστημα από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2019 και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου κατέγραφε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Κλοντιάν Λεκοτσάι. Προέκυψε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα με τα οποία ο τελευταίος είχε τακτικές συνομιλίες ήταν και ο κατηγορούμενος δικηγόρος. Από το περιεχόμενο των συνομιλιών είχαν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι ο τελευταίος έδινε σημαντικά χρηματικά ποσά στον Λεκοτσάι καθώς και οδηγίες για όσα έπρεπε να καταθέσει στην εν εξελίξει δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου.

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι επίσης δικηγόρος και κατηγορείται και αυτή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ είχε τακτικές επικοινωνίες με τους έγκλειστους Αλβανούς επικεφαλής της «μαφίας». 

Τα δύο άτομα θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει:

«Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται».

«Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης» προσθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης.