Το παρασκήνιο της εμπλοκής των δύο δικηγόρων στη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού

Το παρασκήνιο της εμπλοκής των δύο δικηγόρων στη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν και πήραν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για τον 65χρονο δικηγόρο, σε βάρος του οποίου είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, και μία ακόμα δικηγόρο Αθηνών, 45 ετών.

Η εμπλοκή τους στην υπόθεση προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική το διάστημα των τριών τελευταίων μηνών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο Αλβανός βαρυποινίτης «Κλόντι».

Αφορμή αποτέλεσε η απόδραση δύο Αλβανών από τις φυλακές Κορυδαλλού και στο πλαίσιο της έρευνας, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε άρσεις απορρήτου στα τηλέφωνα υπόπτων.

Μεταξύ των τηλεφωνικών κλήσεων που κατεγράφησαν ήταν και αυτές που είχε ο «Κλόντι», ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» των φυλακών με τους δύο δικηγόρους που συνελήφθησαν.

Ο φάκελος της δικογραφίας υπεβλήθη στην Εισαγγελία, που με τη σειρά της τη «χρέωσε» –λόγω της σοβαρότητάς της– στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Ο τελευταίος, αφού αξιολόγησε όσα προανακριτικά είχαν προκύψει στη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση μήνα και συσχέτισε τις επιμέρους δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για τις προαναφερθείσες υποθέσεις κατέληξε στην έκδοση ενταλμάτων σε βάρος του 65χρονου δικηγόρου και της συναδέλφου του, 45 ετών.

Ο 65χρονος αρνείται την ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση και ισχυρίζεται ότι επικοινωνούσε με τον «Κλόντι» καθώς ήταν ο βασικός μάρτυρας-πληροφοριοδότης στην υπόθεση τής εναντίον του ένοπλης επίθεσης. Οσον αφορά την 45χρονη δικηγόρο, και εκείνη είχε τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «Κλόντι», ενώ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα τελευταία εικοσιτετράωρα του έδωσε οδηγίες για να αποδράσει από την αίθουσα του εφετείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή