Παιδικές χαρές υψηλών προδιαγραφών

Παιδικές χαρές υψηλών προδιαγραφών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις παιδικές χαρές στον Ν. Βουτζά, στην Αμπελούπολη και στο Μάτι, οι οποίες είχαν καταστραφεί από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, ανακατασκευάζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τoν Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Δεσμός» που συντονίζει τη διαδικασία της προσφοράς μεταξύ των δωρητών και των οργανισμών με ανάγκες.

Ηδη, το έργο ανακατασκευής της πρώτης παιδικής χαράς στον Ν. Βουτζά, που βρίσκεται επί των οδών Χρ. Σμύρνης και Κίρκης, ολοκληρώθηκε στις 31/12/18. Είναι ο πρώτος τέτοιος χώρος στον Δήμο Μαραθώνα, απολύτως συμβατός με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας και τα πρότυπα ποιότητας, ο οποίος διαθέτει εξοπλισμό προσβάσιμο σε παιδιά κάθε ηλικίας και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, απορροφητικά πλακίδια ασφαλείας, ηλιακά φωτιστικά σώματα, βρύση και παγκάκια. Η δενδροφύτευση θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου. Οι επόμενες δύο παιδικές χαρές, ενταγμένες στο ίδιο έργο, αναμένεται να είναι έτοιμες προς παράδοση πριν από το καλοκαίρι.

Για το έργο η ΕΤΕπ προχώρησε σε δωρεά ύψους 271.260 ευρώ. Η ανακατασκευή των παιδικών χαρών επελέγη έπειτα από ενδελεχή διαβούλευση του Ινστιτούτου της ΕΤΕπ με την εξωτερική αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ στην Αθήνα και προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας του «Δεσμού» με οργανώσεις και δίκτυα πολιτών της περιοχής από την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς, της συνεργασίας του με τους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου και της αξιολόγησης ποικίλων δυνητικών έργων ανάπλασης στην περιοχή. Αφού εξετάστηκαν προσεκτικά προτάσεις για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών και ελήφθησαν υπ’ όψιν η συνολική ποιότητα και η σχετική δαπάνη, ο «Δεσμός» επέλεξε να συνεργαστεί με τη φινλανδική εταιρεία Lappset, η οποία έχει μακρόχρονη εμπειρία και ιστορικό κατασκευής υψηλής ποιότητας έργων παιδικών χαρών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον «Δεσμό», το ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα από δωρεές εταιρειών και ιδιωτών μετά τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ανήλθε στις 517.327 ευρώ. Με τους πόρους αυτούς υλοποιούνται μία σειρά έργων ανάπλασης σε δημόσιους χώρους που υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018. Ολα τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή