Εκπαίδευση: Με αναπληρωτές καλύπτονται τα κενά

Εκπαίδευση: Με αναπληρωτές καλύπτονται τα κενά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστοι καθηγητές πήραν για μία ακόμη χρονιά μετάθεση, λόγω των μηδενικών διορισμών. Συγκεκριμένα, χθες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σειρά εκπαιδευτικών δομών (ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία) από περιοχή σε περιοχή. Οι έγκυρες αιτήσεις ανήλθαν σε 6.164, και ικανοποιήθηκαν 455, ποσοστό 7,38%. Οι πίνακες και οι κατηγορίες εκπαιδευτικών παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, περίπου 8.000 είναι τα κενά εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία· στη γενική εκπαίδευση είναι 5.575 και στην ειδική αγωγή 2.119, συνολικά 7.694. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε, χθες, ο κ. Βασίλης Παληγιάννης, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη των μονίμων διορισμών και όχι την κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών.

Το ίδιο αίτημα επανέλαβε χθες και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που επιτέθηκε στο υπουργείο, που ξεκινά τις επιμορφώσεις προϊσταμένων και διευθυντών για την περιγραφική αξιολόγηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση. «Η περιγραφική αξιολόγηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με ένα μαγικό τρόπο μία σειρά από προβλήματα στη σχολική πράξη π.χ. ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών, βαθμοθηρία, αδιαφορία για μία σειρά από γνωστικά αντικείμενα. Πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας να λέγονται αυτά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διάφορους υποστηρικτές της, την ίδια στιγμή που με το σχέδιο για το νέο Λύκειο επιβάλλεται ένα άκρως ανταγωνιστικό και εξετασιοκεντρικό σχολείο, καταργείται η όποια γενική μόρφωση, μπαίνουν εξετάσεις (με ενιαία θέματα ανά ομάδα σχολείων) ακόμα για την απόκτηση του απολυτηρίου του Λυκείου», ανέφερε το ΠΑΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή