9ο Πανόραμα επιχειρηματικότητας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η μέρα

9ο Πανόραμα επιχειρηματικότητας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η μέρα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα για το 9ο Πανόραμα επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας που ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Από τις 11 το πρωί εκατοντάδες νέοι και νέες βρέθηκαν στον χώρο του Μεγάρου προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ομιλίες αλλά και να συμμετέχουν στα διάφορα workshops για να ενημερωθούν σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα καθώς και να τοποθετήσουν τον εαυτό τους με τα καλύτερα δυνατά εφόδια στην αγορά εργασίας.

9ο Πανόραμα επιχειρηματικότητας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η μέρα-1

Οι νέοι επαγγελματίες που βρέθηκαν στο συνέδριο τη δεύτερη ημέρα, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συζήτηση που αφορούσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που προβληματίζει τους περισσότερους από όσους βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, τον τρόπο που θα βρουν την πρώτη τους δουλειά, χωρίς να έχουν προϋπηρεσία.

Σε μία συζήτηση που συντόνισε ο Στέφανος Αλκίδης, Co-Founder και CCO της College Link και συμμετείχαν στο πάνελ η Στέλλα Βουλγαράκη (Chief People Officer Intrasoft), ο Νίκος Μοσχάτος (Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού Accenture), ο Γιώργος Τσαρούχας (Managing Director Dialectica) και η Βάσια Χανιώτη (Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Eurolife), επισημάνθηκαν tips και παραδείγματα προς αποφυγή, τονίστηκε η σημαντικότητα των Soft Skills αλλά και η ανάγκη για ένα σωστό βιογραφικό.

9ο Πανόραμα επιχειρηματικότητας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η μέρα-2

Στο περίπτερο της «Καθημερινής» επισκέπτες του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας «τεστάρουν» τις γνώσεις με ένα διαδραστικό κουίζ.

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των νέων και για την συζήτηση που έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου (Αίθουσα Σκαλκώτα) και αφορούσε τις νέες τάσεις και τις ευκαιρίες στην πληροφορική. Τη συζήτηση συντόνισε ο Chief Business Officer της Καθημερινής, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν ο Managing Director της Uni Systems Γιάννης Λουμάκης, ο Chief Executive Officer της Intrasoft Αλέξανδρος Μάνος, ο Country Leader της Oracle Αντώνης Μονοκρούσος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, Ανδρέας Ξηροκώστας και ο αντιπρόεδρος της Accenture Λάμπρος Τσόλκας. Η συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα, ανέδειξε τη σημαντικότητα της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας, την ανάγκη προσαρμογής στη μέτα-ψηφιακή εποχή και εστίασε στην αγορά εργασίας γύρω από την πληροφορική. Στο τέλος, συζητήθηκαν ερωτήσεις που υπέβαλε το κοινό και αφορούσαν κυρίως στην επαγγελματική αποκατάσταση και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας νέος επαγγελματίας στην προσπάθειά του να αναδειχθεί και να ανελιχθεί στον χώρο.

9ο Πανόραμα επιχειρηματικότητας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η μέρα-3

Τη συζήτηση για κλάδο των Data Analytics συντόνισε ο δημοσιογράφος της «K», Ν. Ευσταθίου. 

Κατάμεστη ήταν στις 17:15 η αίθουσα MC3 του Συνεδριακού Κέντρου την ώρα της διεξαγωγής της συζήτησης με θέμα τα Data Analytics και τη ραγδαία ανάπτυξή τους. Στη συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Ευσταθίου, συμμετείχαν ο Ηλίας Βυζάς (Εταίρος, Επικεφαλής τμήματος Data & Analytics Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας), ο Γιώργος Δουκίδης, (Director της ELTRUN), ο Βαγγέλης Παναγιωταράς, (CVM Manager Consumer Segment της Vodafone) και ο Κωνσταντίνος Χλουβεράκης, (Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης της Group Digital Banking Eurobank), αναλύθηκαν οι ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που προκύπτουν από την μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει ο κλάδος των Data Analytics.

Το πολυσυνέδριο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με τις ομιλίες να ξεκινούν στις 11 το πρωί και να ολοκληρώνονται στις οκτώ το βράδυ. Η τελευταία ομιλία του συνεδρίου αφορά τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση για τη νέα γενιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή