Η «Ώρα της Γης» στην Ακρόπολη – Το εντυπωσιακό βίντεο από drone

Η «Ώρα της Γης» στην Ακρόπολη – Το εντυπωσιακό βίντεο από drone

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου και για μία ώρα, ο λόφος της Ακρόπολης και ο ναός του Παρθενώνα «έσβησαν» τα φώτα τους, κατά τη διάρκεια της «Η ώρα της Γης». 

Το σκηνικό που δημιουργήθηκε εντυπωσίασε, για άλλη μία χρονιά, όσους τυχερούς  το είδαν, ενώ καταγράφηκε με κάμερα drone.

«Η Ώρα της Γης», η ετήσια ιεροτελεστία που προβλέπει το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα σε όλον τον πλανήτη και που διοργανώνει το WW, έρχεται να υπενθυμίσει για άλλη μια φορά τον αντίκτυπο της ενεργειακής μας κατανάλωσης στο κλίμα και τον ρόλο της φύσης στην επιβίωσή μας.

Η Ωρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη.

Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να πιέσουν τους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT